Es crea Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf

gen. 30, 2018

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya va aprovar a finals de 2017, en el marc del programa AraCoop, la creació de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf. L’impulsen quatre cooperatives del territori, com són el Grup Entrem-hi, Facto Assessors, Actua i La Fura Continguts. Es tracta de l’onzè ateneu cooperatiu que es desplega a Catalunya, dels catorze que contempla la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, després dels de l’Alt Pirineu i Aran, Coòpolis Barcelona, Barcelonès Nord, Baix Llobregat, CoopCamp Tarragona, Catalunya Central, Terres Gironines, Maresme, Terres de l’Ebre i Vallès Occidental.

Els ateneus cooperatius estan concebuts com un espai de trobada, coordinació,  aprenentatge, innovació, creació i assessorament en l’àmbit de l’economia social i cooperativa a cada territori. El seu objectiu és la coordinació i desenvolupament d’activitats de foment i promoció de l’economia social i cooperativa, afavorint la creació d’empreses d’economia social i cooperativa a l’Alt Penedès i Garraf, que generin llocs de treball estables i de qualitat al territori.

Coopsetània és el nom amb què s’ha batejat l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf; una paraula arrelada al territori que vol recollir el concepte cooperatiu i que alhora fa referència a l’antiga tribu ibera dels cossetans, que estaven establerts en aquest territori. Tindrà dues seus estables: el local que la cooperativa Actua té al carrer Sant Raimon de Penyafort, núm. 8, de Vilafranca, i el cowork Espai Zeta de Vilanova, al carrer de l’Aigua, núm. 84. Tanmateix, la voluntat de Coopsetània és arribar als 33 municipis de les dues comarques per tal d’estendre l’economia social i cooperativa en tot aquest àmbit.

En aquest primer any de funcionament, Coopsetània s’ha fixat com a objectiu, a banda de difondre els valors del cooperativisme i l’economia social, fer l’acompanyament i suport a la creació de cooperatives que sumin trenta llocs de treball entre les dues comarques.

Està previst de fer una presentació pública i institucional de l’Ateneu d’aquí a unes setmanes.

 

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!