Coopsetània impulsa la Taula Territorial per l’Economia Social i Cooperativa de l’Alt Penedès-Garraf

abr. 17, 2018

Va tenir lloc divendres i va comptar amb la participació d’una trentena d’agents del territori

Divendres es va celebrar la primera taula territorial de l’economia social a l’Alt Penedès-Garraf organitzada per Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf a la seu d’Actua (una de les entitats promotores de l’ateneu) a Vilafranca.

L’objectiu d’aquesta primera taula va ser reunir actors de l’economia social i representants institucionals de l’economia social i solidària al territori per presentar-los l’Ateneu com a nou referent de l’economia social i cooperativa a les dues comarques, copsar les seves expectatives i necessitats respecte la nova entitat, teixir xarxa i sinergies i definir plegats els eixos estratègics bàsics i el pla de treball de la Taula. En total hi van participar una trentena d’agents (membres de cooperatives, tècnics de l’administració pública, representants sindicals, representants d’empreses del tercer sector i l’economia social, etc.).

L’acte va començar amb una benvinguda als participants i la presentació de Coopsetània, a càrrec de Miquel Àngel Carreto (director de projectes d’Actua SCCL) que va animar tots els assistents a participar activament en la Taula per trenar conjuntament un pla d’acció per treballar divulgant i estenent l’economia social i solidària arreu del territori.

Tot seguit, Xio Gutiérrez, de l’equip tècnic de l’Ateneu, va explicar a tots els assistents la dinàmica escollida per treballar en aquesta primera taula: Els 6 barrets per pensar, un mètode que permet treballar sis blocs diferents, amb un temps molt acotat i que facilita la participació de tothom. D’aquesta manera, els assistents es van dividir en grups diferents i durant una hora van poder reflexionar sobre qüestions tan diverses com les expectatives que els genera l’Ateneu, potencialitats de la nova entitat, possibles riscos que creuen que haurà d’afrontar, els eixos de treball que cal que abordi, etc. A mesura que s’anaven tractant els diferents àmbits els participants anaven anotant i enganxant les seves aportacions a la cartellera.

Un cop finalitzada la dinàmica, les participants varen posar en comú amb els altres grups les propostes treballades extraient un coneixement comú i compartit de com hauria de ser l’economia social i solidària a la comarca en diferents àmbits d’actuació. Del debat es destaca la necessitat que l’Ateneu lideri l’espai cooperatiu del territori i sigui un segell de qualitat, que esdevingui un recurs per a la consolidació d’iniciatives de l’economia social i solidària, que treballi conjuntament i coordinadament amb les iniciatives ja existents, que es faci molt visible a tota la societat a través de la participació activa en fires, mostres, xerrades, tallers, etc. Les aportacions de tots els participants seran incorporades a l’Ateneu per desenvolupar el seu pla de treball.

El tancament de l’acte va anar a càrrec de Juli Silvestre, gerent del grup de cooperatives Entrem-hi, una altra de les entitats impulsores de Coopsetània, que va agrair a totes les assistents la seva participació i va emplaçar-los a participar en les altres dues Taules Territorials que es preveuen fer en els pròxims mesos.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!