Coopsetània dissenya el pla d’expansió del cooperativisme

juny 20, 2018

La segona taula territorial de l’ateneu cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf proposa una bateria d’accions de foment de l’economia social i solidària

Dimecres al matí va tenir lloc a la masia d’en Cabanyes, de Vilanova, la segona de les tres taules territorials programades per enguany per l’ateneu cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf Coopsetània. Després d’una primera taula celebrada a l’abril en què es va fer un contacte inicial entre tots els actors que intervenen en l’economia social i representants institucionals del territori, aquesta segona trobada va servir per dissenyar entre tots els assistents un pla d’expansió del cooperativisme a les dues comarques, amb accions concretes orientades a donar a conèixer aquest sector, crear xarxa i capilaritzar-se en la societat.

Miquel Àngel Carreto i Guillem Bau (tots dos d’Actua SCCL) van obrir la taula amb una breu presentació en què es va informar sobre els 45 assessoraments a què ja ha arribat Coopsetània (en sis mesos s’ha assolit un 50% més que els trenta que eren l’objectiu marcat per tot l’any) i sobre les accions formatives que s’estan duent a terme en tots els camps per ajudar a la creació de cooperatives (d’habitatge, consum, gastronomia, moviment feminista, esportives…). Tot seguit, la trentena d’assistents a la taula es van repartir en tres comissions: medi ambient, administració pública local i promoció i difusió de l’economia social.

Sectorial de medi ambient

La taula de medi ambient va proposar la creació d’una taula sectorial de medi ambient i economia social, que hauria de dotar-se de recursos per desenvolupar un pla d’acció que identifiqui els actors presents a les dues comarques, crear un fòrum de debat i organitzar trobades, xerrades, tallers i altres activitats.

Consells municipals de l’economia social

La taula d’administració pública va plantejar la conveniència de crear consells municipals de l’economia social, que siguin transversals dels diferents departaments dels ajuntaments, fins i tot de crear un pacte de l’economia social. També va plantejar la necessitat de fer difusió positiva del món de l’economia social a través del catàleg de bones pràctiques que s’han detectat, a fi i efecte de sensibilitzar els àmbits polític i de l’administració. Finalment, es va informar de la voluntat d’organitzar a principis de la tardor d’una setmana de l’economia social i solidària, que concentraria un bon gruix d’actes en municipis del Garraf i l’Alt Penedès.

Arribar a joves, entitats i empreses

La taula de promoció i difusió de l’economia social va concloure sobre la necessitat de fer accions continuades per tal de donar a conèixer el món del cooperativisme al conjunt de la societat (especialment al jovent i al món empresarial), buscant els canals més adequats per a cada segment, així com a l’ampli teixit associatiu existent, especialment als municipis més grans de la vegueria Penedès. En aquest sentit, portar el món cooperatiu al món de l’educació (escoles, instituts i universitat), la creació de sinergies amb les organitzacions empresarials i fins i tot la creació d’un cowork d’empreses cooperatives són algunes de les idees que es van recollir en el debat.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!