Coopsetània organitza la Quinzena de l’Economia Social i Solidària a l’Alt Penedès i Garraf

set. 10, 2018

Serà entre el 24 de setembre I el 7 d’octubre i s’organitzaran activitats obertes a tot el públic arreu de les dues comarques

Amb l’objectiu de donar a conèixer l’Economia Social i Solidària (ESS) com alternativa al model econòmic imperant i a la vegada posar en valor la centralitat que la persona té en aquest sistema, Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf, organitza la 1a Quinzena de l’ESS. Serà entre el 24 de setembre i el 7 d’octubre i les activitats es desplegaran per arreu del territori.

Durant la Quinzena s’organitzaran accions de tot tipus, des d’exposicions sobre cooperativisme a jornades formatives i divulgatives, passant per projeccions de documentals, xerrades o bé participant activament en la fira Eco Sant Cugat posant a l’abast de tot el públic propostes alternatives de consum. A més, en el marc de la Quinzena se celebrarà la tercera Taula Territorial en la qual es presentarà la diagnosi de l’ESS a l’Alt Penedès i Garraf, així com el catàleg de Bones Pràctiques recollides durant el primer any d’activitat de l’Ateneu.

Totes activitats estaran obertes al públic general i en moltes hi col·laboraran diversos ajuntaments del territori, així com diferents associacions, fundacions i cooperatives. I és que, a banda de divulgar l’Economia Social i Solidària i difondre les diferents modalitats que abraça, la Quinzena també servirà per apropar Coopsetània a tots els ciutadans de l’Alt Penedès i Garraf i, a la vegada, reforçar els vincles entre els diversos actors de l’ESS de les dues comarques.

Els actes de la Quinzena, així com la imatge gràfica, es presentaran el proper 17 de setembre a l’Escorxador de Vilafranca.

Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf, va néixer a finals del 2017 i forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius presents a tot Catalunya, una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. L’han impulsat quatre cooperatives del territori: Grup Entrem-hi, Facto Assessors, Actua i La Fura.

L’Ateneu té per objectiu donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives, un model d’economia transformadora que dóna resposta a la necessitat del territori, genera riquesa i ocupació estable i de qualitat.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!