L’Economia Social i Solidària centrarà l’activitat dels pròxims dies a l’Alt Penedès i Garraf

set. 17, 2018

Entre el 24 de setembre I el 7 d’octubre Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès I Garraf, organitza la primera Quinzena de l’ESS

 Amb l’objectiu de donar a conèixer l’Economia Social i Solidària (ESS) com alternativa al model econòmic imperant i a la vegada posar en valor la centralitat que la persona té en aquest sistema, Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf, organitza la 1a Quinzena de l’ESS. Serà entre el 24 de setembre i el 7 d’octubre i les activitats es desplegaran per arreu del territori.

Imatge gràfica de la Quinzena de l’ESS a l’Alt Penedès-Garraf. L’ha creat Zigor Disseny.

Més d’una trentena d’activitats

Durant la Quinzena s’organitzaran una trentena d’activitats de tot tipus adreçades a un públic ben divers. Hi haurà dues exposicions (Memòria del cooperativisme, a Vilafranca, i Construeix un món millor. Fes Cooperativa, a Sitges); dues jornades d’Economia Social i Solidària a Vilafranca i Vilanova; conferències com la de l’economista Arcadi Oliveras, que tindrà lloc a Vilafranca; xerrades sobre la transformació del model econòmic o sobre cooperatives d’habitatge; una taula rodona al voltant de la comunicació, feminismes i cooperativisme; projeccions de documentals; jornades de portes obertes; presentació del llibre Ciutats cooperatives, d’Ivan Miró, de la Ciutat Invisible; representació d’una obra de teatre a Sant Pere de Ribes; un taller dins l’Eco Fira Sant Cugat, etc.

Per començar a escalfar motors, abans de l’inici de la Quinzena a Santa Margarida i els Monjos es presentarà la Diagnosi de l’ESS a l’Alt Penedès, una radiografia que servirà per quantificar i localitzar les diferents iniciatives d’Economia Social i Solidària existeixen a la comarca i en l’elaboració de la qual hi ha col·laborat Coopsetània. A més, durant aquesta primera Quinzena tindrà lloc la Tercera Taula Territorial de l’ESS a l’Alt Penedès i Garraf i es presentarà també el Catàleg de Bones Pràctiques de l’ESS a les dues comarques, dues iniciatives desenvolupades també per l’Ateneu.

Totes les activitats estaran obertes al públic general i en moltes hi col·laboraran diversos ajuntaments del territori, així com diferents entitats, fundacions i cooperatives. I és que, a banda de divulgar l’Economia Social i Solidària i difondre les diferents modalitats que abraça, la Quinzena també servirà per apropar Coopsetània a tots els ciutadans de l’Alt Penedès i Garraf i, a la vegada, reforçar els vincles entre els diversos actors de l’ESS de les dues comarques.

Coopsetània, el referent de l’ESS al territori

Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf, va néixer a finals del 2017 i forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius presents a tot Catalunya, una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. L’han impulsat quatre cooperatives del territori: Grup Entrem-hi, Facto Assessors, Actua i La Fura.

L’Ateneu té per objectiu donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives, un model d’economia transformadora que dóna resposta a la necessitat del territori, genera riquesa i ocupació estable i de qualitat.

Coopsetània funciona des de principis d’any i durant tot aquest temps ha atès a 600 persones, ha acompanyat 42 projectes d’ESS i ha tirat endavant 10 accions formatives arreu del Penedès i Garraf.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!