Coopsetània arrenca les activitats del nou curs amb una jornada de Bones Pràctiques i consum responsable

febr. 19, 2019

Dijous passat, 14 de febrer, la seu de la Mancomunitat Penedès Garraf va acollir la jornada de Bones Pràctiques “Canvia’t als proveïdors èticament responsables”, organitzada per Coopsetània amb el suport dels ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos i Vilanova i la Geltrú.

L’objectiu de l’esdeveniment era donar continuïtat a la diagnosi de l’Economia Social i Solidària a l’Alt Penedès i Garraf presentada el mes de setembre i per això es va dividir la jornada en tres grans blocs. Per una banda es van donar a conèixer dues eines que l’Ateneu Cooperatiu ha generat a partir d’aquesta diagnosi: el catàleg de bones pràctiques detectades al territori i un mapa web interactiu que dona visibilitat a les organitzacions responsables del territori, mostrant-se la ubicació i contacte d’aquestes a través de xinxetes.

La segona part la van protagonitzar tres entitats (CEGECOP, Mancomunitat Tegar i l’Aresta) que van apropar la seva experiència a tots els assistents. CEGECOP va explicar com realitzen el Balanç Social; la Mancomunitat Tegar, va donar les claus per integrar la cohesió i transformació social al seu Centre Especial de Treball, i l’Aresta, que va parlar de producció agroecològica i participació interna a la cooperativa.

Finalment, la última part, va consistir en un taller en el qual es van exposar algunes opcions de consum responsable (banca, assegurances, mobilitat sostenible, energies renovables, arquitectura i construcció…) adreçades a persones i entitats del territori. Hi van participar cooperatives de referència a nivell nacional com FETS, Opcions i Som Mobilitat.

Més formacions a la vista

Properament, Coopsetània organitzarà dues formacions més. La primera tindrà lloc el dia 20 de febrer, a Vilafranca i consistirà en una aproximació als fonaments bàsics del model cooperatiu adreçat a tots els col·lectius que tinguin un projecte en ment i busquin assessorament per engegar-lo. La segona formació, serà al local social del GER de Sant Pere de Ribes, el pròxim 5 de març. En aquest cas el públic objectiu seran associacions que busquin finançament i vulguin conèixer alternatives viables per realitzar contractacions des de la seva entitat.

Totes les formacions són gratuïtes i les inscripcions s’han de fer a la web www.coopsetania.cat

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!