Coopsetània organitza la Quinzena de l’Economia Social i Solidària del 3 al 16 de juny

maig 21, 2019

La Quinzena de l’Economia Social i Solidària a l’Alt Penedès i Garraf programarà una dotzena d’activitats arreu de les dues comarques

Aquest dimarts s’ha presentat, a la plaça dels Boters de Vilafranca, la segona edició de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària de l’Alt Penedès i Garraf, que se celebrarà entre el 3 i el 16 de juny en diferents municipis d’ambdues comarques. L’emplaçament de la roda de premsa no ha estat casual, ja que aquesta plaça antigament havia acollit la seu de la cooperativa de boters, una de les més importants de la Vilafranca de la primera meitat del segle XX.

La Quinzena l’organitza Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf, té per objectiu  donar a conèixer l’Economia Social i Solidària (ESS) com a model econòmic alternatiu a l’existent, ressaltar els valors que la sostenen (democràcia interna, justícia social, equitat, sostenibilitat…), així com visibilitzar les nombroses iniciatives que ja existeixen al nostre entorn (cooperatives, grups de consum, finances ètiques, etc.).

Una altra novetat d’aquesta segona edició és el canvi de dates. L’any passat la Quinzena va celebrar-se a primers de setembre, però en aquesta ocasió s’avança a primers de juny, un cop passades les eleccions i abans de Sant Joan. D’aquesta manera es vol aprofitar que encara no ha començat el període de vacances i es farà més fàcil arribar a més públic.

Començant a treballar amb el Baix Penedès
La Quinzena s’obre a tota la ciutadania, per això s’han programat nombroses activitats adreçades a públics ben diversos. Per configurar el programa s’ha comptat amb la col·laboració i complicitat d’administracions públiques i de nombroses entitats del territori. I és que una de les màximes de l’Ateneu Cooperatiu és col·laborar al màxim amb els agents locals, buscar complicitats i intercooperar per anar fent xarxa i engrandir l’ESS.

Enguany, per primera vegada, s’han organitzat alguns actes de forma conjunta amb el cercle del Baix Penedès de CoopCamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona. Tal com ha explicat Laura Rafecas, coordinadora de Coopsetània: “En un parell d’anys preveiem que Coopsetània incorpori la comarca del Baix Penedès, que actualment forma part de CoopCamp i per això hem cregut molt pertinent començar a treballar en accions conjuntes”.

De moment, amb el programa encara sense tancar, ja s’han programat una dotzena d’activitats . “Hem intentat buscar resposta a algunes de les qüestions que estan a l’ordre del dia  com poden ser el feminisme, l’habitatge, el medi ambient, les finances ètiques o l’habitatge. La nostra intenció és reflexionar i donar  a conèixer la resposta que l’Economia Social pot donar a aquestes qüestions”, explicava Rubén Agulló, tècnic de Coopsetània. 

 El tret de sortida es donarà el 3 de juny a Vilanova, amb la Jornada sobre Medi Ambient “L’Economia Social i Solidària, motor del desenvolupament sostenible al Penedès Garraf”, organitzada per la Fundació Ent. La seguiran actes molt diversos que aniran des d’una projecció del documental sobre feminisme “Fabricando mujeres”, a una jornada sobre habitatge, una sobre finançament, tallers formatius sobre tecnologia Blockchain (seguretat en les transaccions a la xarxa), sobre Consum  Conscient o Fiscalitat per entitats i cooperatives, passant per actes molt més lúdics com una exposició sobre Comerç Just, jocs cooperatius, presència en fires de comerç just, etc.

A més, en el marc de la Quinzena se celebrarà també la cinquena Taula Territorial, en la qual es preveu que hi participin diversos agents relacionats amb l’ESS (administracions locals i comarcals, gestories i prescriptores, entitats, cooperatives, etc.). Serà el 14 de juny a Sitges.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!