Coopsetània acompanya la creació de 5 cooperatives i 2 associacions

febr. 6, 2020

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i el Garraf ha facilitat la inserció laboral d’un total de 67 persones entre 2018 i 2019

L’Economia Social i Solidària, en totes les seves formes (cooperatives, associacions, fundacions, grups de consum, confraries…) s’està fent un lloc al nostre territori. Així ho demostren les dades presentades per Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf, en el marc de la setena Taula Territorial de l’ESS celebrada dijous passat a la Biblioteca Municipal de Santa Margarida i els Monjos.

En els dos anys que fa que treballa al territori, Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf, ha acompanyat un total de 55 projectes, dels quals 7 s’han acabat constituint en entitats de l’ESS (5 cooperatives i 2 associacions), mentre que amb moltes de les restants continuen encara treballant en la seva constitució. Constitucions. En total, l’Ateneu Cooperatiu ha dedicat gairebé 1.800 hores a fer aquests acompanyaments.

2.300 participants en el projecte

Entre 2018 i 2019, Coopsetània ha promogut la inserció laboral de 67 persones en l’àmbit de l’Economia Social. A més, ha impulsat més 130 accions diverses adreçades a fomentar i promoure l’Economia Social a les dues comarques. D’aquesta manera, ha programat 56 formacions per a emprenedors, administració pública, gestories i assessories, etc. en les quals hi han participat més de 300 persones; 450 alumnes de secundària del territori han assistit en els 27 tallers sobre cooperativisme que l’Ateneu ha impartit en diferents escoles i instituts.

Entre els tallers, els acompanyaments, les formacions i la participació en fires, Coopsetània ha aconseguit sumar prop de 2.300 participants en el projecte. Des d’un primer moment, una altra de les tasques que ha impulsat l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf ha estat fer un mapeig i una diagnosi de l’ESS al territori. Es tracta d’un estudi diagnòstic viu i dinàmic en actualització permanent.

En total s’ha contactat amb 141 iniciatives de les dues comarques i s’han detectat 93 entitats (cooperatives, associacions, grups comunitaris, confraries, etc.) que realitzen pràctiques transformadores. Per completar la diagnosi i a través d’un qüestionari qualitatiu, s’han incorporat també 30 organitzacions que en el seu dia a dia duen a terme Bones Pràctiques en algun àmbit concret. A banda d’aportar aquestes dades, la Taula Territorial de l’ESS a l’Alt Penedès-Garraf va servir perquè algunes de les cooperatives constituïdes i acompanyades per Coopsetània, com Cal Trajo, expliquessin la seva experiència.

També els ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos i Vilanova i la Geltrú van presentar la Xarxa de Municipis de l’Economia Social (XMESS), una xarxa de 41 municipis que tenen per objectiu fomentar l’Economia Social i Solidària als seus territoris. Santa Margarida i els Monjos, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú en formen part. La Taula Territorial és un espai de trobada, d’intercanvi i de creació de sinergies de diferents agents implicats en l’Economia Social i Solidària al Territori. Hi participen regidors i tècnics de l’administració local, representants de cooperatives, associacions i fundacions, etc.

Nou local

Aquesta setmana Coopsetània ha canviat la seva seu social i s’ha traslladat a un local al carrer General Prim, 6 de Vilafranca, un espai a peu de carrer i més al centre de la vila. Properament es durà a terme la inauguració del nou espai, durant la qual es presentarà un vídeo elaborat per La Fatxenda on s’explica què és Coopsetània i quins serveis ofereix.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!