Neix el Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària

abr. 24, 2020

Els Ateneus Cooperatius de Catalunya, entre ells Coopsetània, participa i forma part de la campanya Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària, la qual té per objectiu construir un fons de contingència a través d’un crowfunding, per, en un primer moment, acompanyar i donar suport a aquells projectes de l’economia social que estan reorientant la seva activitat per donar resposta a la crisi sanitària.

Davant la crisi sanitària, social i econòmica produïda arran de la pandèmia de la Covid-19, l’Economia Social i Solidària catalana no s’atura. Compartint angoixes i esperances amb el conjunt de la societat, centenars d’iniciatives cooperatives, associatives i comunitàries malden per fer front a l’emergència social i sanitària practicant el suport mutu i la solidaritat. Iniciatives arreu el territori han reorientat la seva activitat quotidiana per donar resposta a l’emergència Social i Sanitària: cosint mascaretes i bates, fabricant viseres 3D, produint i distribuint productes agroecològics, tenint cura de les persones o desenvolupant tecnologies lliures per teletreballar, des de l’Economia Social i Solidària catalana tenim clar que la resposta a la crisi és la solidaritat. I el futur, generalitzar alternatives econòmiques que posin al centre a la Vida, a partir de la Democràcia Econòmica, la Justícia Ambiental i la Salut Col·lectiva. Una economia per la vida.

Per tal de donar suport a aquests esforços i tenint en compte també les dificultats que pateixen avui els projectes col·lectius, diferents organitzacions de l’ESS catalana impulsem el fons cooperatiu per l’emergència social i sanitària amb la voluntat d’obrir una primera convocatòria que doni suport econòmic a 26 iniciatives solidàries que aporten solucions directes a l’emergència i requereixen de recursos per la seva sostenibilitat.

Des d’aquí volem construir un fons de contingència, per, en un primer moment, acompanyar i donar suport a aquells projectes de l’economia social que estan reorientant la seva activitat per donar resposta a la crisi sanitària. El fons s’adreça en una primera fase a 26 iniciatives solidàries que estan treballant els següents àmbits: alimentació (agroecologia i emergència alimentària), tèxtil (material sociosanitari), cures (atenció a l’emergència), construcció (reparacions domèstiques urgents) i tecnologia (impressió digital, desenevolupament, programació). Tot plegat suma 58.820€, d’aquests, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya n’ha aportat 30.000 a fons perdut i la resta es vol aconseguir a través d’aquest crowdunding . Aquesta primera fase de la campanya vol recaptar els diners restants per poder aportar-lo ja a les iniciatives. L’entitat que està assumint la tasca de distribució dels diners és la Fundació Coop57

Com puc col·laborar?

Pots fer la teva aportació al fons mitjançant aquest enllaç al web de Goteo i fer d’altaveu de la campanya al teu entorn amb el material disponible al kit de campanya: a les xarxes socials amb el hashtag #FonsCooperatiuESS o via el boca-orella.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!