Coopsetània, entre les entitats impulsores d’una plataforma per apropar i enfortir la cultura i les arts escèniques

jul. 7, 2020

Divendres a la tarda es va presentar a Sitges Festival de festivals una plataforma de diferents festivals catalans que s’han unit per apropar i enfortir la cultura i les arts escèniques i musicals. 

La plataforma de moment està formada per 9 entitats, amb diferents experiències i bagatges, entre elles Fest+Chapeau de Ribes, El Tingladu de Vilanova, La Causa de Vilanova, Barraques de Sitges, NilakVinyesmar, l’Associació BioritmeEsperanzah! i l’Ateneu Cooperatiu Coopsetània, i la voluntat és sumar-ne molts més amb ganes d’aportar el seu granet de sorra i reivindicar l’art i a la cultura com eixos de dinamització social, econòmic, vivencial i inclusiu, de generació de pensament crític, consciència social per una regeneració del teixit cultural i donar oportunitats a tothom. 

Les diferents entitats van signar un manifest conjunt per reivindicar el paper vital de la cultura i, al mateix temps, van presentar Festival de festivals: una iniciativa que pretén mancomunar recursos i reactivar la contractació d’artistes. La plataforma es presenta com una xarxa oberta a sumar altres iniciatives i col·lectius al manifest i a la proposta i esdevenir un altaveu. 

Festival de Festivals neix arran de la situació generada per la covid19 i com ha afectat i precaritzat el sector. A banda de mancomunar recursos, la voluntat és aportar i crear solucions, compartir-les amb el públic, fer un retorn social a la gent, a altres agents culturals que es trobin en una situació de dificultat, etc. La plataforma, que es regeix amb els valors i principis de l’economia social i solidària i circular, aposta i reivindica una programació plural, capaç  de generar nous espais de diàleg, transversals i horitzontals. 

La nova plataforma vol esdevenir una eina de suport, d’assessorament i ajuda en la programació d’espectacles davant la conjuntura sanitària actual; els seus promotors estan oberts a oferir ajuda a totes les iniciatives que vulguin programar qualsevol tipus d’art escènica, sigui teatre, dansa, circ o música. Diuen “tenim l’experiència, la professionalitat i els contactes per fer realitat les propostes que ens plantegin”.

Els impulsors de Festival de Festivals posen un correu electrònic (festivaldefestivals@gmail.com) a disposició de tothom que estigui interessat a sumar-se a la iniciativa, des d’administració pública, a col·lectius i entitats del sector artístic i cultural.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!