Coopsetània es compromet amb el Pacte per una Economia per la Vida

oct. 15, 2020

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i el Garraf, Coopsetània, s’ha adherit al Pacte per una Economia per la Vida que impulsa l’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT). L’Ateneu ha volgut manifestar el seu compromís amb l’economia social i solidària en un moment convuls on la crisi socioeconòmica i sanitària derivada de la covid-19 ha demostrat que el model socioeconòmic actual prioritza l’acumulació de capital privat per sobre del benestar del planeta i de les persones. Amb aquesta finalitat, compartim tot el que s’exposa al manifest de l’AESCAT i animem a altres ateneus i grups de l’ESS a fer el mateix.

La crisi ha provocat un empitjorament de la situació que ja afectava el teixit socioeconòmic, i per això des de diversos agents es demana crear un nou model econòmic que es basi en una economia plural transformadora. Aquest model hauria de desplaçar la tasca reguladora de l’economia a les institucions socials que tinguin més capacitat per centrar-se en el bé de tota la societat i que estiguin arrelades al territori com el sector públic, cooperativisme, mutualisme, el tercer sector i tothom implicat en l’economia social i solidària, sindicalisme, treball reproductiu i les cures, el sector privat de les empreses que actuen amb coresponsabilitat i ètica social… En definitiva, un model plural que integri les economies comunitàries i que no es vinculi a l’economia de mercat.

L’AESCAT, juntament amb tots els grups que ens adherim al seu manifest, demana la participació de tots els moviments, col·lectius, ajuntaments, institucions i organitzacions per elaborar un pacte català per la salut col·lectiva, la democràcia econòmica i la justícia socioambiental.

Podeu adherir-vos al pacte aquí.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!