Arriba el #VilaESSCoop, un escape room col·laboratiu i virtual per als centres educatius!

gen. 12, 2021

Els Ateneus Cooperatius de Catalunya hem impulsat una iniciativa dirigida a l’alumnat i professorat de secundària, batxillerat i cicles formatius per facilitar el treball de l’economia social i solidària (ESS) i el cooperativisme des de les aules i des de casa, també al Penedès. Aquesta setmana us presentem el VilaESSCoop, un escape room virtual i col·laboratiu que es pot utilitzar per endinsar-se als valors del cooperativisme, el treball en equip i l’economia social.

El nostre objectiu a través d’aquesta iniciativa és demostrar que els ateneus estem més a prop que mai i que treballar l’economia social també es pot fer de forma dinàmica, divertida, col·laborativa i des del joc. El VilaESSCoop és un escape room que té una durada aproximada d’una hora i que cal que es faci en grups de 2 o 3 persones i a partir d’un dispositiu amb connexió a internet. Inclou materials pedagògics a l’abast del professorat per fer un treball previ i/o posterior dels principals conceptes i continguts de l’ESS i el cooperativisme.

Objectius de l’activitat:

  • Introduir i/o aprofundir en els conceptes bàsics de ESS i cooperativisme: l’assemblearisme i el cooperativisme, el model productiu i l’agroecologia, el model de cures i el model de consum de proximitat.
  • Comprendre el moviment cooperatiu com una alternativa real al model de gestió econòmica avui encara dominant.
  • Fomentar el treball cooperatiu i la col·laboració entre l’alumnat.
  • Desenvolupar capacitats resolutives davant el plantejament de reptes.
  • Afavorir el pensament crític i reflexiu. 
  • Captar l’atenció i potenciar la recerca de noves informacions seleccionant les fonts fiables i contrastant amb la realitat de cada territori.
  • Impulsar l’avaluació continuada d’adquisició de nous aprenentatges com a mètode de revisió dels coneixements adquirits.

Si voleu que el vostre centre tingui accés al joc virtual només cal que contacteu amb nosaltres a info@coopsetania.cat. Si sou d’algun municipi que no pertanyi ni a la comarca de l’Alt Penedès ni al Garraf, contacteu amb l’ateneu cooperatiu del vostre territori.

#VilaESScoop #mésapropdelqueetpenses

Us deixem alguns documents que us poden ser d’utilitat:

2 Comments

  1. Gerard Girbau Fonts

    Bon dia,
    Sóc professor d’Economia de l’Institut Cal Gravat de Manresa i m’agradaria participar aquesta iniciativa tant xula. M’agradaria fer-ho amb el grup de 4t d’ESO i amb el grup de 1r de Batx. Serien 24 alumnes i 10 respectivament.

    Podrieu informar-me millor de qui puc participar i si el meu centre ha de pagar alguna cosa.

    Moltes gràcies i estem en contacte.

    Reply
    • joanna

      Bon dia! Si contacteu a info@coopsetania.cat les companyes que es cuiden del tema educatiu us explicaran els passos a seguir! Merci per l’interès!

      Reply

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!