Una quarantena de persones reflexionen sobre intercooperació en la Taula Territorial

març 30, 2021

Dijous passat, 25 de març, una trentena de persones van participar en la novena Taula Territorial de l’Economia Social i Solidària de l’Alt Penedès i Garraf, la qual es va celebrar de manera telemàtica i va servir per debatre, des de diferents perspectives, al voltant de la intercooperació.

La Taula va començar amb la ponència “Intercooperació i Territori. Els ecosistemes cooperatius locals”, a càrrec del sociòleg Ivan Miró, soci de la cooperativa La Ciutat Invisible. Miró va subratllar com la intercooperació és una eina imprescindible per aconseguir estructures econòmiques locals i quins tipus de cooperació entre entitats existeixen i va explicar també què són els pols cooperatius i la importància que en vagin sorgint arreu del territori.

Després de la ponència va ser l’hora d’aportar experiències d’intercooperació locals. És per això que es van convidar dues iniciatives que tot just acaben d’arrencar i que fomenten la relació entre diferents entitats de l’ESS. En primer lloc, Agnès Simón, sòcia de la cooperativa Bildi va presentar el projecte Kunlabi, un cowork creatiu d’àmbit rural situat a Sant Joan de Mediona i que a més de promoure l’enxarxament de diferents professionals, pretén esdevenir un punt de referència de l’economia social i solidària a la zona del nord de l’Alt Penedès i el sud de l’Anoia. La segona experiència que va presentar-se va ser Coopera, un projecte de relleu agrari impulsat per tres cooperatives de la comarca: Entrem, Covides i Actua i que té per objectiu formar persones de col·lectius vulnerables perquè puguin treballar al camp i ajudar a frenar l’abandonament de terres que es pateix a causa de l’envelliment de la pagesia i la manca de relleu generacional que es viu en el sector primari.

L’última part de la Taula Territorial va comptar amb la dinamització de la cooperativa Resilience Earth i va servir perquè totes les assistents poguessin debatre i posar sobre la taula els reptes que cal afrontar per avançar cap a la intercooperació a les comarques de l’Alt Penedès i Garrraf.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!