Dotze gestories de l’Alt Penedès i Garraf reben el segell “Aquí assessorem l’economia social”

nov. 3, 2021

  • Coopsetània ha format una dotzena de gestories i assessories perquè puguin atendre i acompanyar projectes de l’economia social
  • Les gestories que han participat al cicle formatiu reben un segell acreditatiu

Aquest divendres al matí s’ha fet entrega, a Vilafranca del Penedès, dels primers segells a dues de les dotze gestories de les comarques de l’Alt Penedès i Garraf que enguany han completat l’itinerari formatiu específic en economia social impulsat per la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya i que al nostre territori ha anat a càrrec de Coopsetània amb col·laboració amb la Mancomunitat Penedès-Garraf. 

El segell “Aquí assessorem l’economia social” és, per tant, un reconeixement a les gestories i assessories que han participat en aquest itinerari formatiu que acredita els coneixements sobre el règim laboral i societari, el règim econòmic i comptable, el règim fiscal, i el finançament i els recursos econòmics, així com els valors de les cooperatives i les entitats de l’economia social i solidària.

La formació, gratuïta i organitzada en cinc sessions de tres hores cadascuna d’elles, s’ha dut a terme al llarg del mes de setembre de manera virtual. Amb aquest curs s’han facilitat les eines recursos i suport necessari a prescriptors/es i professionals de l’àmbit de les assessories i gestories per poder oferir un bon servei de gestió i suport a l’administració d’empreses cooperatives. I és que per acompanyar cooperatives i entitats de l’economia social i solidària una gestoria ha de conèixer quines són les seves especificitats jurídiques i econòmiques.

Els itineraris formatius per a l’obtenció del segell s’organitzen arreu del territori a través de la XAC, la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya i de la qual en formen part els 14 ateneus que hi ha escampats arreu del país.  Totes les gestories que completen aquesta formació reben el segell “Aquí assessorem l’economia social” per acreditar la seva expertesa. Està previst que un cop l’any es faci una acció formativa per renovar el segell. 

La imatge gràfica del segell, que és la mateixa a tot el territori català, s’ha dissenyat mitjançant un procés creatiu amb un valor social afegit. A més, inclou un codi QR que dirigeix a la web l’Ateneu Cooperatiu de referència permetent una identificació ràpida dels atorgats. 

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!