Coopsetània enceta un itinerari formatiu adreçat a promoure la creació de cooperatives a la vegueria Penedès

febr. 22, 2023

Del 7 al 21 de març Coopsetània convoca una nova edició de l’itinerari formatiu “Crea. Creem cooperatives, creem alternatives” adreçat a totes aquelles persones o entitats que vulguin emprendre col·lectivament . Al llarg de cinc sessions, totes elles en línia, s’oferiran recursos i eines per poder crear una cooperativa i s’aniran abordant les diferents dimensions que cal tenir en compte a l’hora de fer-ho (jurídica, fiscal, laboral, financera, comunicativa, etc.). Les cinc jornades es faran els dies 7, 9, 14, 16 i 21 de març de 2/4 de 10 el matí fins a 2/4 d’1 el migdia i tot i que són gratuïtes, es requereix inscripció prèvia.

L’itinerari està adreçat a un públic ampli, des de persones que tenen una idea de projecte (per més inicial que sigui) i volen emprendre, fins a associacions o entitats que es vulguin convertir en cooperativa. En acabar el cicle, l’ateneu cooperatiu continua al costat de totes elles oferint-los, un acompanyament integral per tirar endavant la iniciativa.

La primera de les sessions del Crea tindrà lloc al 7 de març i consistirà en una introducció als principis que regeixen l’economia social i solidària, així com una introducció a la dimensió laboral i jurídica de les cooperatives, etc. La primera part de la formació anirà a càrrec de l’equip tècnic de Coopsetània, el qual s’encarregarà d’apropar a totes les participants la tasca i els serveis que tiren endavant els ateneus cooperatius en la promoció i difusió de l’economia social arreu del país, L’assessoria Facto serà l’encarregada d’oferir la a segona part de la formació apropant a totes les assistents a la dimensió laboral que regeix les cooperatives. En aquest punt s’abordaran qüestions relacionades amb el règim laboral que poden optar les sòcies treballadores, amb la gestió societària de les cooperatives, la incorporació de noves sòcies, etc.

El 9 de març tindrà lloc al segona formació de l’itinerari, també a càrrec de Facto. En aquest cas es farà una aproximació a la dimensió jurídica per conèixer les diferents tipologies de les cooperatives i les característiques pròpies de cadascuna d’elles. La tercera sessió, programada pel 14 de març, també l’oferirà Facto i se centrarà en la dimensió econòmica i fiscal per tractar temes com la gestió íntegra econòmica i fiscal de les cooperatives i les entitats, com utilitzar i gestionar els certificats dins les entitats de l’economia social i solidària, etc.

La quarta sessió serà el 18 de març i servirà per endinsar-se en l’àmbit comunicatiu i oferir eines per comunicar de manera eficaç i eficient. La cooperativa de disseny Bildi serà l’encarregada de parlar sobre què tenir en compte a l’hora de crear la imatge de marca, el logotip, etc. El cicle es tancarà el 21 de març abordant totes les qüestions relacionades amb la governança de les cooperatives (autoorganització, repartiment de tasques reproductives, incorporació de la conciliació, abordatge del conflicte, etc). Aquesta darrera formació anirà a càrrec de la cooperativa Quatre Cantonades.

L’itinerari Crea. Creem cooperatives, creem alternatives està concebut per fer-lo íntegre, tot i que s’obre la possibilitat d’inscriure’s únicament a les sessions que cada persona o entitat cregui convenients.

Inscripcions

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!