Neix Demà, la primera comunitat energètica cooperativa del Baix Penedès

juny 2, 2023

Un grup de veïnes i veïns de Sant Jaume dels Domenys amb el suport i l’impuls de l’Ajuntament del municipi i de l’Associació Domenys Dempeus i compromesos en la defensa del territori davant dels plans de construcció de la MAT, s’han unit per donar vida a Demà (Domenys En MArxa), la primera comunitat energètica del Baix Penedès en forma de cooperativa. La iniciativa ha comptat amb l’assessorament i acompanyament de Coopsetània,.

L’assemblea constituent de la Comunitat Energètica de Sant Jaume dels Domenys es va celebrar el dia a la Sala d’Actes de Cellers Domenys. L’objectiu d’aquesta assemblea era establir formalment la comunitat energètica com una cooperativa de consumidores i usuàries. De les deu persones sòcies fundadores que constaran a l’acta de constitució, sorgirà la cooperativa de consumidors/es i usuaris/es de Demà. Aquest grup de fundadors/es ha realitzat una aportació de capital social mínim per a la constitució de la cooperativa.

Demà convida a totes les persones interessades a unir-se al projecte com a sòcies consumidores dels serveis que ofereix la comunitat energètica. Ser sòcia consumidora de la nova cooperativa proporciona avantatges significatius, com ara guanyar sobirania energètica a través de la promoció de projectes de generació d’energia renovable, serveis d’eficiència energètica i mobilitat sostenible. A més, les persones sòcies tenen l’oportunitat de participar en l’assemblea amb veu i vot, contribuint activament al desenvolupament de la cooperativa. Qualsevol persona particular, cooperativa, empresa, associació o fundació pot ser sòcia.

Les sòcies impulsores de Demà tenen el convenciment que “la millor manera de fer front i donar resposta a l’especulació sobre l’energia verda i els oligopolis que pretenen trinxar el territori amb macroprojectes és la unió i cooperació entre persones.” És per això que des de Demà es comprometen a defensar la transició energètica democràtica, en la qual les persones prenen el control de la seva pròpia energia i treballen conjuntament per construir un futur sostenible i equitatiu per a tothom.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!