Més de 2.000 persones se sumen a la V Quinzena de l’ESS

juny 30, 2023

Del 2 al 16 de juny va tenir lloc la cinquena edició de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària. Aquesta iniciativa organitzada per Coopsetània enguany duia per lema “L’economia social i solidària t’envolta” i tenia per objectiu visibilitzar l’heterogeneïtat d’iniciatives cooperatives i de l’àmbit de l’ESS al territori de la vegueria Penedès. Per aconseguir fer d’altaveu de totes elles enguany es va comptar amb la col·laboració de desenes d’entitats que, d’una manera o d’altra, es van sumar al programa de la Quinzena fins a sumar un total de 40 activitats escampades en una quinzena de municipis de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Anoia i Garraf. En total, en aquesta quarantena d’activitats van participar-hi més de 2.350 persones.

De totes elles les més concorregudes van ser les activitats familiars que van celebrar-se el cap de setmana, com les visites guiades als projectes Coopera a Subirats o al Centre d’Interpretació de la Font de la Canya, d’Avinyonet. També van registrar molt bona assistència d’altres com la visita guiada al Mercat Municipal de Vilanova i la Geltrú o el tast d’embotits Mallart.

Enguany va celebrar-se, en el marc de la Quinzena, la primera copa de Futbol Inclusiu de la vegueria Penedès. Hi van participar equips de les quatre comarques de la vegueria, que van omplir d’il·lusió el camp de futbol municipal de La Llacuna i que només acabar els partits pensaven ja en una segona edició. I encara en aquest mateix municipi, més de cinquanta persones van participar en una sortida per recol·lectar herbes per elaborar ratafia.

La Quinzena va ser, alhora, una bona oportunitat perquè les sòcies, treballadores i col·laboradores de cooperatives i entitats es formessin. Es van programar diversos tallers i xerrades sobre gestió del temps, mirada feminista, assessorament exprés, etc. En definitiva, i fent honor al lema d’enguany, la iniciativa va aconseguir visibilitzar la capil·laritat de l’economia social a la vegueria Penedès i la diversitat d’àmbits on és present.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!