Una quarantena de persones participen a la Taula Territorial sobre Compra Pública Responsable organitzada per Coopsetània

oct. 4, 2023

Divendres passat, 29 de setembre, Coopsetània va convocar una nova Taula Territorial, en aquesta ocasió centrada en la Compra Pública Responsable. L’acte, per tant, s’adreçava exclusivament a persones relacionades directament amb l’administració pública local, comarcal i supracomarcal de la vegueria Penedès i amb responsabilitats entorn la compra pública, la contractació i les licitacions. El Centre Àgora de Vilafranca va acollir la iniciativa.

La Compra Pública Responsable (CPR) és una eina al servei de les administracions públiques per desenvolupar i assolir objectius socials i mediambientals a través de les seves contractacions. Una eina incentivada per directives europees que s’han transposat a l’ordenament jurídic de l’estat establint el sistema legal que l’empara i que obliga les administracions a promoure-la.

El tret de sortida de la Taula Territorial el va donar el director general d’Economia Social, les Cooperatives i el Tercer Sector del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Juli Silvestre, que va ressaltar, entre d’altres, tots els aspectes intangibles que aporten les empreses de l’economia social i solidària que ofereixen serveis i productes a l’administració pública. Per altra banda, el regidor de Promoció Econòmica i Contractació de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, va explicar l’experiència del consistori vilafranquí apostant des de fa temps per la Compra Pública Responsable.

Marc Vilanova, consultor en finançament i contractació pública de la cooperativa Facto va oferir la ponència “Com impulsar la Compra Pública Responsable” i va presentar estratègies que les administracions i òrgans de contractació poden impulsar per desplegar la CPR. Després d’una pausa cafè el relleu el va prendre David Alquézar, delegat del govern de la Generalitat a la vegueria Penedès, el qual va centrar la seva intervenció a explicar com l’administració catalana s’està desplegant pel nostre territori i les oportunitats que això pot reportar per la Compra Pública Responsable. La darrera ponència va anar a càrrec de Víctor Torrents, cap de seguiment de contractes de l’Associació Catalana de Municipis, que va explicar com encaixa la CPR en les centrals de compres i la seva experiència a l’ACM.

La Taula Territorial va tancar-se amb la presentació d’una diagnosi sobre la Compra Pública Responsable elaborada per Coopsetània a partir de les respostes a un qüestionari que prèviament s’havia fet arribar a tots els ajuntaments, consells comarcals i ens supracomarcals de la vegueria Penedès.

Per tirar endavant la Taula Territorial Coopsetània va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya al Penedès, la Mancomunitat Penedès – Garraf, l’Associació Catalana de Municipis i els Consells Comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia i el Baix Penedès.

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!