31 entitats representades a la Taula Territorial per la Intercooperació cultural

oct. 30, 2023

L’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell va acollir, dissabte 21 d’octubre al matí, “Si la cultura vertebra, vertebrem la cultura”, la Taula Territorial per promoure la intercooperació entre entitats de la vegueria Penedès organitzada per Coopsetània. Hi van estar representades un total de 31 entitats de les comarques de l’Alt i Baix Penedès, Anoia i Garraf.

El matí va començar presentant breument totes i cadascuna de les cooperatives i associacions participants (25 hi eren presencialment, mentre que altres 6 van estar representades en l’equip tècnic de l’ateneu) i va continuar amb la xerrada “Intercooperar: de les paraules als fets”, amb Jordi Garcia Jané, soci de L’Apòstrof, i Xavi Urbano, de la cooperativa Quesoni. Plegats van anar desgranant què s’entén per cooperar entre cooperatives, els tipus i àmbits d’intercooperació que hi ha, el sentit de fer-ho, les sinergies que es poden crear, els graus de col·laboració, el mercat social com a xarxa estable d’intercanvi de béns i serveis entre entitats de l’ESS, consumidors responsables i estalviadors ètics, etc.

En la segona part de la Taula Territorial es van crear dinàmiques perquè tots els representants d’entitats poguessin posar en comú els reptes que individualment se’ls plantejaven i poder començar a dibuixar punts comuns d’interès per començar a intercooperar.

Coopsetània va organitzar aquesta darrera taula territorial de l’exercici coincidint amb la celebració del BP Fest, una iniciativa que des de fa anys impulsa l’Agrupació de Músics del Vendrell per donar a conèixer totes les iniciatives que formen part de l’agrupació. En aquest marc, des de l’Ateneu Cooperatiu es va creure pertinent sumar-se al BP Fest promovent un espai per fomentar dinàmiques d’articulació entre les entitats culturals de la vegueria per incrementar-ne la potència d’impacte social i la viabilitat econòmica.

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!