Àuria, Mas Albornà i Impuls Rural se sumen com a entitats participants de Coopsetània

des. 4, 2023

Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt i Baix Penedès, Anoia i Garraf, ha sumat tres noves entitats com a participants. Es tracta de Taller Àuria SCCL, Impuls Rural i la fundació Mas Albornà. Amb aquestes tres incorporacions Coopsetània creix fins a les 29 entitats i administracions membres de l’Ateneu Cooperatiu (10 promotores i 19 participants).

Àuria és un grup d’entitats d’economia social que donen suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, especials dificultats, risc d’exclusió o vulnerabilitat. La seva entitat matriu, Àuria Cooperativa, amb seu a Igualada, és una cooperativa d’iniciativa social mixta de treball associat i consumidors i usuaris, sense ànim de lucre nascuda l’any 1972 a l’empara de l’associació de pares i mares de l’Escola Àuria per crear un espai de treball on es pogués donar oportunitats laborals a aquella primera generació d’alumnes de l’escola especial per a infants amb discapacitat. Amb aquesta voluntat de construir futurs i promoure la transformació social mitjançant la inserció, la creació d’ocupació i la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i necessitats especials, Àuria Cooperativa vol ser un motor de canvi per crear una societat més justa que garanteixi l’autonomia de les persones, la seva participació social i l’oportunitat de desenvolupar una vida plena, independent i digne. Per fer-ho, l’entitat compta amb unes instal·lacions amb una superfície industrial de més de 9.000 m², des de les quals crea noves oportunitats laborals, oferint serveis de qualitat, innovadors i d’excel·lència en diferents sectors. Actualment, Àuria Grup aglutina més de 1.700 persones de base social i amb més de 800 professionals que la converteixen en una empresa referent a la comarca de l’Anoia.

Per la seva banda, Som Impuls Rural és una cooperativa integral de consum i serveis nascuda enguany a La Llacuna (Anoia) i que s’organitza en seccions territorials. Actualment ja estan operatives les seccions de La Llacuna – Mediona i la de Santa Maria de Miralles i està en procés d’activació la de Carme-Orpí. L’objectiu de la cooperativa és afavorir la reactivació socioeconòmica del món rural sota criteris de sostenibilitat integral (individual, social i ecològica) tot impulsant pobles on viure, treballar, respectuosos amb el medi natural i compromesos amb el país.

Finalment, la Fundació Mas Albornà és una organització sense ànim de lucre, arrelada al Penedès, que potencia les capacitats de les persones amb discapacitat, trastorn mental i altres grups en risc d’exclusió creant oportunitats d’inserció comunitària i laboral. Per aconseguir-ho, ofereix una variada oferta de serveis a les empreses i ajuntaments i suports personalitzats a les persones. L’objectiu d’aquesta entitat és assolir la millora del projecte de vida de les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió oferint-los un acompanyament basat en recursos i serveis de qualitat, centrat en els seus interessos i desitjos i que garanteixin els seus drets. Per això treballen per esdevenir una organització referent generadora de valor que promogui la construcció d’un territori amb compromís social.

Aquestes tres entren a formar part de Coopsetània com a participants. Això significa que tindren veu i vot a les dues assemblees anuals que es convoquen i que serveixen per treballar en l’estratègia per fer créixer l’ESS a la vegueria Penedès i per fer seguiment del pla de treball anual. A més, i com a participants, es comprometen a generar dinàmiques de coneixement entre les entitats de l’ESS del territori de referència i a promoure línies de treball conjunt entre les entitats d’ESS en col·laboració amb l’Ateneu.

Les entitats promotores i participants de Coopsetània es poden consultar en aquest link.

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!