Coopsetània acompanya tres escoles a crear 7 cooperatives d’alumnes al Baix Penedès

des. 18, 2023

Coopsetània participa en el Programa per fomentar l’emprenedoria i el cooperativisme a les escoles del Baix Penedès impulsat per la Diputació de Tarragona i que compta amb l’acompanyament dels ateneus cooperatius que són presents en tota la demarcació, així com de la comunitat educativa, les administracions locals i altres agents socials municipals.

El programa té per objectiu de promoure, a través de la creació de cooperatives d’alumnes, l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària (5è o 6è) i, alhora, apropar i donar a conèixer l’economia social i solidària a tots ells.

Aquest curs, Coopsetània acompanya la creació de 7 cooperatives d’alumnes a la comarca del Baix Penedès: a l’escola Pau Casals del Vendrell (dos grups), a l’escola Santa Creu de Calafell (3 grups) i, finalment, a l’escola La Parellada de Santa Oliva (dos altres grups). L’Ateneu acompanya tant a les tutores dels cursos que crearan les cooperatives, com als ajuntaments dels municipis on es fa la prova pilot.

En el marc de la formació a les tutores, a banda d’unes sessions en línia sobre principis cooperatius adreçats a totes les de la demarcació, es fan també visites a cooperatives del territori (al Celler Domenys, en el cas de Coopsetània) i s’assessora en el procés de definició i constitució de la cooperativa i en l’orientació sobre les accions que calguin fer per oferir els seus productes i/o serveis. També es posa èmfasi en el retorn social de la cooperativa, és a dir, en explicar i orientar els centres perquè decideixin com fer-lo; finalment, l’Ateneu s’encarrega també de fer el seguiment, avaluació i tancament de la cooperativa, ja que normalment aquestes duren un curs.

Pel que fa a l’acompanyament als Ajuntaments, el paper de Coopsetània se centra especialment a coordinar les accions previstes pels centres i el suport que presta el consistori (fer-se càrrec del transport per fer la visita a la cooperativa, presentació de la cooperativa a l’alcalde o alcaldessa i regidors/es; suport a la venda de productes en una fira o oferiment de serveis en algun equipament concret, etc).

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!