Mínimal, la cooperativa que promou el moviment innat en els humans

febr. 1, 2024

Acotar-se, aixecar-se o enfilar-se són moviments innats en els humans, però sovint, a causa del medi i els hàbits de vida, la majoria de la població amb els anys va perdent aquesta habilitat. Justament, per aprendre a recuperar la mobilitat de manera natural, conscient i respectuosa, en Javi Romero i l’Olga Ferré han creat Mínimal, un espai de moviment que busca treballar les habilitats motrius per les quals el cos està pensat, les que ens són més naturals. “La gent acostuma a pensar que es deteriora perquè es fa gran, però ho tenim mal entès. Està demostrat com persones de 70 anys acostumades a moure el cos perden molta menys densitat òssia que les que s’han parat. No ens movem de manera rica i diversa, perquè el nostre medi no ens hi convida”, conclou en Javi Romero.


Mínimal està situat al carrer Martorell 4 de Vilafranca i va obrir portes el mes de setembre. El local era ja un antic gimnàs que en Javi i l’Olga –que s’han constituït en cooperativa de treball– han rehabilitat i equipat amb material natural. A dins la sala hi ha una estructura de diferents nivells feta amb troncs, cordes, calaixos de fusta… Es tracta d’una proposta única a la vegueria Penedès, i molt probablement també al país.

“Nosaltres el que busquem és treballar la mobilitat de les persones, millorar i recuperar el moviment que tots teníem quan érem petits, i ho fem de manera variada i rica”, comenta l’Olga. Per ara, Mínimal ofereix quatre propostes diferents: grup dirigit per a adults, acompanyament personalitzat, pràctica lliure i, periòdicament, tallers monogràfics els dissabtes. “Intentem que les activitats siguin dinàmiques i tinguin un punt lúdic, ens movem des de la curiositat, la prova, el desacomplexament…”, assenyala en Javi.

Acompanyament de Coopsetània
Els dos impulsors del projecte provenen de l’àmbit de l’educació. En Javi ha estat mestre d’educació física durant un grapat d’anys i a Mínimal s’encarrega de dirigir i acompanyar les sessions que es fan a la sala. Per la seva banda, l’Olga, que també és mestra, s’ocupa més de la gestió i la comunicació de la cooperativa. Expliquen que van optar per constituir-se en cooperativa perquè és el model empresarial que més s’adiu al projecte i a la seva manera de fer i pensar: “Pel producte que oferim, que és una activitat de cures centrada en les persones, el model de cooperativa és el que més ens encaixava”, indica en Javi. Durant tot el procés de constitució han rebut l’assessorament i acompanyament de Coopsetània: “Realment ens ha estat de gran ajuda l’Ateneu” destaquen.

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!