La primera assemblea de l’any de Coopsetània se centra en abordar els reptes de l’ESS al territori

març 4, 2024

Divendres, 1 de març, Coopsetània va celebrar la primera assemblea del 2024. Amb l’assistència d’una trentena de persones, entre representants de les entitats promotores i participants, la trobada va tenir lloc a Kunlabi, el cowork que la cooperativa Bildi Grafiks ha impulsat a Sant Joan de Mediona i que és, al mateix temps, punt d’atenció de Coopsetània per als municipis de la zona més septentrional del Penedès i el sud de l’Anoia.

L’assemblea es va estructurar en dos grans blocs: una primera part dedicada a presentar les dades d’impacte de l’exercici 2022/23 i a exposar els principals eixos de treball per enguany, i una segona part centrada en definir i prioritzar els principals reptes als quals s’enfronta la vegueria Penedès i a proposar respostes i accions que des de l’economia social i solidària es poden impulsar per tal d’afrontar-los.

Noves entitats participants

L’assemblea va servir també per donar la benvinguda a les noves entitats participants que recentment s’han sumat a l’Ateneu Cooperatiu: Amb Tu i Quatre Cantonades i perquè totes les assistents puguessin conèixer l’espai Kunlabi i la seva cooperativa impulsora, Bildi, així com els projectes que en aquest espai es tiren endavant, com Catalunya Ciutat Rural, un Projecte Singular fruit de la intercooperació de les entitats El Risell, Bildi i Arç i amb estreta col·laboració amb Coopsetània que té per objectiu enxarxar i crear sinergies entre les diferents entitats i associacions de l’economia social i solidària (ESS) del Penedès nord i la baixa Anoia.

Definint reptes i propostes

En la primera part de la jornada es va fer balanç de l’anualitat 22/23 i es va presentar el pla de treball que l’Ateneu preveu desplegar aquest any. Alhora, es va incidir especialment en el fet que enguany, i de manera paral·lela a la tasca del dia a dia, Coopsetània incorpora com a eix de treball elaborar el projecte d’ateneu per al trienni 2024/2027. Per avançar en aquest punt, i partint del buidatge d’informes, diagnosis i plans estratègics de diversos àmbits de la vegueria Penedès elaborats per diferents entitats, associacions i administracions públiques, van sorgir més de cent cinquanta qüestions que es van organitzar per sectors i es van compartir a través d’ un formulari per tal que totes les participants de l’assemblea puguessin valorar i prioritzar allà mateix. Amb els resultats obtinguts es van poder dibuixar els principals reptes que des de l’economia social es consideren importants d’abordar en els propers anys.

Amb els àmbits i reptes definits va encetar-se el segon bloc de l’assemblea. Les participants es van agrupar en quatre taules diferents per reflexionar i començar a dibuixar les respostes que des de l’ESS es poden donar a cadascun d’aquests reptes. Els grups van centrar-se al voltant de l’àmbit de les cures, la cultura, la dinamització local de l’entorn rural i la dinamització local de l’entorn urbà. Amb totes les propostes recollides, des de l’equip tècnic i les entitats promotores es podrà anar avançant en la concreció del projecte d’Ateneu Cooperatiu 2024/2027.

1 Comment

  1. Joan

    Com puc col.laborar en cooperar?

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!