Amb Tu i Quatre Cantonades s’incorporen a Coopsetània com a entitats participants

març 5, 2024

Des de primers d’any que l’Ateneu Cooperatiu de l’Anoia, Alt i Baix Penedès i Garraf compta amb dues entitats participants més. Es tracta de les cooperatives Amb Tu, amb seu a Sant Pere de Ribes (Garraf) i Quatre Cantonades, d’Igualada.

Ambdues entitats es comprometen, entre d’altres, a donar a conèixer Coopsetània i els seus serveis entre les entitats i administracions, així com a fer incidència política conjunta amb les altres entitats per fer valdre l’economia social i solidària al territori. Com a entitats participants, prendran part en els espais de treball conjunt amb altres entiats de l’ESS i, si s’escau, s’implicaran en els projectes d’intercooperació que se’n puguin derivar. A més, participaran en activitats d’intercooperació i xarxa de l’Ateneu Cooperatiu que per temàtica els escaiguin.

AmbTu és una cooperativa de treball associat sense ànim de lucre que treballa per augmentar l’impacte de l’economia social i solidària (ESS) i per professionalitzar, en l’àmbit de la gestió empresarial, a les persones emprenedores d’aquest entorn. Creada al 2020, en plena pandèmia, l’entitat sorgeix de la constatació, per part de les sòcies impulsores, que les persones emprenedores en l’àmbit de l’economia social i solidària necessiten comptar amb suport, acompanyament i formació adaptada a les seves necessitats que els permetin aconseguir més recursos econòmics per augmentar l’impacte social dels seus projectes i activitats i, a la vegada, que els ajudin a realitzar una millor gestió dels recursos obtinguts.

Per la seva banda, Quatre Cantonades és una cooperativa que treballa per aportar més consciència, cura i sostenibilitat a les dinàmiques relacionals, la convivència dels grups i la relació també a nivell individual. El seu objectiu és millorar el benestar personal i comunitari des de la cultura de pau i la perspectiva feminista interseccional i per aconseguir-ho compten amb un espai d’acompanyament individual per a joves, relacional, grupal i comunitari i ofereixen també formacions sobre conflicte, comunicació i convivència, sobre gènere, LGTBIQA+ , feminismes interseccionals i sobre salut mental i benestar emocional i relacional. Al mateix temps, presten servei d’assessorament, per exemple, en aplicació de plans d’igualtat i no discriminació, protocols d’agressió, realització de Punts Liles, etc.

.

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!