Aquest abril arrenca una nova edició del cicle Consolida’t

març 26, 2024

Coopsetània convoca una nova edició de l‘itinerari formatiu “Consolidat. Et donem eines per enfortir-te”, adreçat a cooperatives i entitats de l’economia social i solidària ja creades i que vulguin adquirir eines i coneixements que els permetin fer un pas endavant i consolidar el projecte.

El cicle, virtual i gratuït, s’estructura en set sessions que tindran lloc tots els dimarts dels mesos d’abril i maig al matí, entre 2/4 de 10 i 2/4 de 12, i aniran a càrrec de les cooperatives Facto i Quatre Cantonades. Les temàtiques que s’abordaran són diverses i estan pensades específicament per respondre a les necessitats formatives detectades per l’Ateneu entre les entitats ja constituïdes i, alhora, les més demandades per les empreses cooperatives.

Per treure el màxim profit del cicle, s’aconsella inscriure’s i seguir totes les sessions del cicle, tot i que hi ha la possibilitat de tramitar les inscripcions de manera individual a la sessió que més interessi.

L’itinerari començarà el dia 9 d’abril i acabarà el 28 de maig. Les set sessions que l’integren són:


Dimarts 9 d’abril. Com elaborar un Reglament de Règim intern? a càrrec de Facto.
Què és un Reglament de Règim Intern? Per què serveix? Què s’ha de tenir en compte a l’hora de redactar-ne un? En aquesta sessió s’aprofundirà en la importància de comptar amb un Reglament de Règim Intern i s’indicaran els passos a seguir per elaborar-ne un. Inscripció aquí.

Dimarts 16 d’abril . Sostenibilitat dels equips i provenció de conflictes, a càrrec de Quatre Cantonades
Amb mirada feminista i transversal, en aquesta sessió s’abordarà la manera com fer sostenibles els equips i prevenir conflictes. Inscripció aquí.

Dimarts 23 d’abril. Participació i governança a la cooperativa, a càrrec de Quatre Cantonades
Què vol dir participar? I governança democràtica? En aquesta sessió s’oferiran eines per cultivar la democràcia profunda de l’organització i afavorir la participació real de les persones que en formen part. Inscripció aquí.

Dimarts 7 de maig. Tot el que hem de saber per incorporar noves sòcies, a càrrec de Facto
Com es tramita la incorporació de noves sòcies a l’entiat? En aquesta sessió s’aprofundirà en el procés d’incorporació de sòcies a l’entitat, en tot allò que cal tenir present i en les eines ho poden facilitar. Inscripció aquí.

Dimarts 14 de maig. Les claus per una bona gestió societària, comptable i fiscal, a càrrec de Facto
Quines obligacions es desprenen dels estatuts socials de les entitats? i de la Llei de Cooperatives? Aquesta sessió se centrarà en tot el què cal cal tenir present per dur a terme una bona gestió societària, comptable i fiscal. Inscripció aquí.

Dimarts 21 de maig. Gestió econòmica i financera, a càrrec de Facto
Què cal saber i tenir en compte per interpretar les dades econòmiques i financeres abans de prendre decisions estratègiques per l’entitat? en aquesta sessió es parlarà de viabilitat, sostenibilitat, anàlisi i interpretació dels estats comptables i sobre estratègia econòmica i financera. Inscripció aquí.

Dimarts 28 de maig. Eines i tècniques de comercialització, a càrrec de Facto
Sessió centrada en oferir eines per millorar la sostenibilitat dels projectes d’economia social i solidària a través del coneixement d’elements de comercialització ètica i tècniques per augmentar el número de socis, projectes i facturació. Inscripció aquí.

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!