Una trentena d’entitats participaran a La Masovera, el primer mercat de productes de l’economia social i solidària de la vegueria Penedès

abr. 17, 2024

El dissabte, 25 de maig, tindrà lloc la primera edició de La Masovera, el mercat de productes de les entitats de l’economia social i solidària de la vegueria Penedès. Organitzat per Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt i Baix Penedès, Anoia i Garraf, comptarà amb la participació d’una trentena de cooperatives i entitats de l’ESS del territori que posaran a la venda els seus productes. A més, hi haurà un espai en el qual tindran cabuda moltes altres entitats que centren la seva activitat en la prestació de serveis.

La Masovera se celebrarà durant tot el matí de dissabte (entre nou i dues del migdia),  coincidint amb el mercat setmanal de Vilafranca, un dels més concorreguts i tradicionals del país. Estarà situat a les places Vall del Castell i de l’Oli i una part de Jaume I, envoltant l’edifici històric del Mercat de la Carn. 

Des d’una caravana fins a un gelat

L’objectiu d’aquest primer mercat és mostrar la diversitat de sectors i iniciatives que formen part de l’ESS a les quatre comarques que integren la vegueria Penedès. D’aquesta manera, a La Masovera hi haurà una zona on totes les entitats que elaborin productes comptaran amb un espai propi per poder mostrar-los i vendre’ls, mentre que en una altra zona hi haurà un espai central de trobada on també hi seran representades moltes altres entitats que centren la seva activitat en prestar serveis a les persones o a les organitzacions. En total, entre que les unes i les altres, al primer mercat de l’ESS es podran conèixer més de 120 entitats.

La Masovera reunirà, per primera vegada, entitats de sectors tan diversos com la tecnologia, la cultura, el lleure, l’alimentació, l’energia, la moda, la cosmètica, la comunicació,  l’equipament per a la llar o l’habitatge, entre d’altres. Així, els visitants podran veure i comprar des d’una caravana, fins a drons passant per peces de roba, llibres i comics, fruita i 

verdura,  elaborats vegetals i carnis, llavors i plantes, productes de fleca, begudes com vins i cervesa, productes làctics com iogurts i gelats, conserves, propostes gastronòmiques, etc. I, al mateix temps, podran informar-se de com formar part de grups de consum de la vegueria, associar-se a cooperatives d’energia, d’habitatge, etc. 

També serà en el marc de La Masovera que es presentarà el Mapa de l’Economia Social i Solidària de l’Alt i Baix Penedès, Anoia i Garraf, una edició impresa que Coopsetània ha elaborat i editat i amb l’objectiu de donar a conèixer i posar sobre el mapa la diversitat i capil·laritat de l’ESS en aquestes quatre comarques.

A banda de l’espai de venda i el punt de trobada hi haurà una zona de gastronomia i un escenari on al llarg del matí hi tindran lloc diverses actuacions protagonitzades per cooperatives i entitats de l’ESS de l’àmbit de la cultura. També es programaran demostracions i tallers diversos.

Tret de sortida de la QuinzenaESS

El primer mercat de productes de l’ESS de la vegueria Penedès serà també el tret de sortida de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària, una iniciativa impulsada per Coopsetània que enguany arriba a la sisena edició i que entre el 25 de maig i el 8 de juny  programarà desenes d’activitats arreu del territori amb un únic objectiu: promoure l’economia social i solidària a la vegueria.

Un projecte col·lectiu

La Masovera és un projecte col·lectiu. Organitzat per Coopsetània, en col·laboració amb les entitats de l’ESS i les administracions del territori. Un mercat dissenyat i organitzat des de la lògica de la intercooperació i la creació de mercat social, un dels principis de l’economia social i solidària.

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!