Centenars de persones s’apropen a La Masovera per descobrir l’economia social i solidària

juny 11, 2024

El 25 de maig les places de l’Oli i la Vall del Castell, de Vilafranca del Penedès, van esdevenir un anar i venir constant de gent interessada a conèixer de primera mà l’economia social i solidària de la vegueria Penedès. I és que, al llarg de tot el matí i migdia de dissabte Coopsetània va organitzar-hi La Masovera, el primer mercat de productes de l’ESS de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf.

Concebut com una oportunitat per mostrar i reivindicar l’heterogeneïtat i diversitat de l’ecosistema cooperatiu penedesenc, a La Masovera hi van ser convidades totes les entitats que elaboren o comercialitzen productes concrets (no serveis). En total s’hi van sumar una vintena d’entitats que van mostrar i posar a la venda, a la zona de mercat, tota mena de productes (des de fruites i hortalisses a drons i caravanes, passant per roba, olis, vins, kombutxes, embotits, formatges, gelats, llibres…).

La plaça Vall del Castell va acollir l’espai de mercat, mentre que a la de l’Oli s’hi va situar un escenari i els espais de trobada, de tallers i la zona gastronòmica. Així, al llarg del matí es van succeir les actuacions del combo Dark Shadows, format per joves de l’escola de música Contrapunt, així com d’un trio de corda de l’orquestra Camerata Penedès, que també va fer diferents recorreguts musicals pels carrers del centre. Quant a l’espai de demostracions i tallers, diverses entitats van mostrar les seves activitats i van convidar a totes les visitants a participar-hi. A l’espai gastronòmic qui va voler va poder gaudir de diferents propostes gastronòmiques, regades amb vins, cerveses o gelats.

L’espai de trobada comptava, de taló de fons, amb un gran Mapa d’Entitats de l’Economia Social i Solidària de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf en el qual es van recollir i mostrar més de 120 entitats de l’ESS d’aquestes quatre comarques, totes elles iniciatives col·lectives que generen ocupació i activitat econòmica. Aquest mateix mapa, però a mida de butxaca, va ser distribuït també entre totes les visitants.

La periodista de La Fatxenda, Laia Paretas, va ser l’encarregada de dinamitzar al llarg de tot el matí i migdia La Masovera, la qual va comptar també amb la visita del Director General d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives, Juli Silvestre, així com l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, i la regidora de Mercats, Lourdes Sánchez.

La cooperativa garrafenca Augura, recentment constituïda amb l’assessorament i acompanyament de Coopsetània, va enregistrar tots els moments destacats del dia i els ha recollit en aquest vídeo:

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!