Coopsetània edita el primer Mapa d’entitats de l’ESS de l’Anoia, Alt i Baix Penedès i Garraf

juny 11, 2024

Coincidint amb la celebració de La Masovera, el mercat de productes d’entitats de l’Economia Social i Solidària de la vegueria Penedès, Coopsetània ha presentat el Mapa d’Entitats de l’Economia Social i Solidària de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf el qual inclou, descriu i localitza més de 120 entitats del territori.

Aquesta nova eina al servei d’entitats, ciutadania i administracions públiques neix després d’una diagnosi exhaustiva elaborada per l’Ateneu Cooperatiu. Totes les entitats que apareixen al Mapa tenen com a denominadors comuns que són projectes col·lectius i que generen activitat econòmica i ocupació.

El Mapa té com a objectiu visibilitzar tot l’ecosistema de l’ESS (cooperatives, associacions, fundacions i altres entitats i comunitats de vida que ofereixen productes i serveis) i reivindicar que totes elles són capaces de cobrir un ampli ventall de necessitats del dia a dia: alimentació, cultura, energia, educació, gestió de l’entorn, habitatge, cures, lleure, comunicació, gastronomia, roba, etc.

L’edició d’aquest Mapa, dissenyat per la cooperativa Bildi, visualitza la riquesa i diversitat d’entitats que conformen el mercat social del territori i facilita que qualsevol persona, empresa o administració pugui contractar o adquirir els productes i serveis que ofereixen.

Amb format desplegable, a la cara apareix un mapa de les quatre comarques amb cadascuna de les entitats identificades amb un número dins del seu municipi. Al dors, cada entitat apareix referenciada amb el nom, sectors en els quals opera, forma jurídica, localitat, web i una breu descripció.

El Mapa d’entitats de l’ESS es va començar a distribuir el dia 25 de maig, durant La Masovera. Aquest mateix dia, a més, es va produir per a l’ocasió un mapa de gran format desplegat en plafons de 3 metres d’alçada. El mapa en suport paper es pot aconseguir a la seu de Coopsetània, així com als diferents punts d’atenció de l’Ateneu al territori. També en disposen les diferents entitats que hi apareixen. A banda, hi ha la possibilitat de descarregar-lo en format pdf a través d’aquest enllaç:

Mapa d’Entitats de l’ESS de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf

El 5 de juliol Coopsetània presentarà una nova eina virtual que, a partir de la informació que apareix al Mapa, permetrà a les usuàries cercar els productes o serveis que vulguin i obtenir, automàticament, el nom, descripció i dades de contacte de les entitats de l’ESS que les poden proveir. Aquest Cercador es presentarà en el marc de la Taula Territorial “L’oportunitat de licitar!” que tindrà lloc al Centre Cívic l’Estació del Vendrell i que s’adreçarà específicament a entitats d’aquest àmbit que vulguin accedir a licitacions públiques.

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!