Capacitar i promocionar l’accés de les entitats de l’ESS a les licitacions públiques, objectiu de la Taula Territorial ‘L’oportunitat de licitar!’

jul. 2, 2024

El divendres, 5 de juliol, Coopsetània convoca una Taula Territorial que tindrà com a objectiu promoure l’accés de les empreses i entitats de l’Economia Social i Solidària a les licitacions públiques. I és que, la contractació pública és un dels procediments habituals que fan servir les administracions en la provisió de serveis públics i, a Catalunya, suposen un 30 % del PIB. Són moltes les empreses i organitzacions de l’ESS que es presenten a les licitacions públiques competint amb altres empreses mercantils en un mercat ampli i complex.

En aquest context, Coopsetània organitza una jornada per afavorir l’accés de les empreses i organitzacions de l’ESS a les licitacions públiques. La trobada combinarà la capacitació per entendre el món de les licitacions i les oportunitats de mercat que tenim al territori. També s’hi presentaran experiències inspiradores d’entitats de les quatre comarques que han guanyat contractes de sectors, tipologies i volums diversos. Per últim, es compartirà la diagnosi sobre la relació que tenen les empreses i entitats de l’ESS del territori amb les licitacions públiques i es presentarà públicament el Cercador web de productes i serveis de les entitats de l’ESS de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf.

La Taula Territorial ‘L’oportunitat de licitar’ s’adreça directament a totes aquelles entitats de l’ESS que vulguin començar a licitar o bé que ja ho facin i vulguin ampliar els seus coneixements. La jornada tindrà lloc el dia 5 de juliol al matí al Centre Cívic l’Estació del Vendrell i per assistir-hi cal inscriure’s, sense cost, en aquest enllaç.

El programa de la Taula Territorial serà:

9:30 h – 9:50h – Benvinguda i introducció

9:50 h – 11:15h – «Les licitacions públiques: claus per licitar i oportunitats de mercat». Ponència a càrrec de Marc Vilanova (Facto), consultor en finançament i contractació pública.

11:15 h – 11:35 h – Pausa – Cafè

11:35 h – Experiències inspiradores:

Servei de manteniment i neteja de l’espai verd urbà de Vilafranca del Penedès. Exemple de contracte reservat. A càrrec de Nou Verd, SCCL (Vilafranca del Penedès, Alt Penedès). Cooperativa d’iniciativa social del Grup Entrem reconeguda com a Centre Especial de Treball que ofereix oportunitats laborals a persones amb discapacitat, especialment amb diagnòstic de salut mental.

Servei de personal escenotècnic dels equipaments escènics municipals de Vilanova i la Geltrú. Exemple de contracte de serveis. A càrrec de Perpalina, SCCL (Vilanova i la Geltrú, Garraf). Cooperativa formada per professionals de la tècnica en les arts escèniques que ofereix serveis professionals a tercers. Actualment gestiona el personal tècnic dels espais escènics de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Servei de gestió de l’Escola Municipal de Música de Les Franqueses del Vallès. Exemple de contracte de concessió de serveis. A càrrec de Contrapunt, Cooperativa de músics SCCL (El Vendrell, Baix Penedès). Cooperativa de gestió d’escoles de música i de promoció de la música i la cultura. És present al Baix Penedès i en alguns projectes del territori català. La seva finalitat és fer accessible la cultura a tothom.

Formacions «Iniciació al ChatGPT: Aplicació en l’empresa» pel servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament Castelldefels. Exemple de contracte menor. A càrrec de El Garbell: Formació i Consultoria, SCCL (Igualada, Anoia). Cooperativa que impulsa la transformació digital mitjançant l’ús d’eines d’Intel·ligència Artificial (IA) generativa. La seva missió és posar la IA al servei de les persones per reduir la bretxa digital. Ofereix formacions i serveis de consultoria.

12:15 h – Presentació de la «Diagnosi sobre la relació que tenen les empreses i entitats de l’ESS del territori amb les licitacions públiques».

12:25 – Presentació del resultat de l’enquesta sobre les necessitats que tenen les empreses i entitats de l’ESS per tenir una major incidència en les licitacions públiques.

12:35 h – Presentació del «Cercador web de productes i serveis» que ofereixen les entitats de l’ESS de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf.

12:45 h – Precs, preguntes i tancament

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!