El Programa de Foment de l’Emprenedoria i el Cooperativisme a les Escoles tanca el curs amb una jornada final

jul. 2, 2024

El Programa de Foment de l’Emprenedoria i el Cooperativisme a les Escoles, impulsat per la Diputació de Tarragona iels Ateneus Cooperatius de la demarcació, entre els quals Coopsetània, ha clos el curs amb una jornada final en la qual hi han participat representants dels consells rectors de les cooperatives d’alumnes creades, els tutors i tutores dels centres educatius implicats, les tècniques de l’administració pública, de la Diputació de Tarragona i dels Ateneus Cooperatius que les han acompanyat.

La jornada de cloenda va tenir lloc el 18 de juny al matí al Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona, a Reus, i va servir per conèixer-se, presentar les cooperatives d’alumnes creades i valorar el resultat de la prova pilot que s’ha dut a terme enguany.

La matinal es va dividir en dues parts, en la primera l’alumnat va exposar, mitjançant un mercadet, els productes i serveis oferts per cadascuna de les cooperatives i també es va oferir una visita al Laboratori de Fabricació Digital de la Diputació. Paral·lelament, el professorat i el personal tècnic implicat van fer una valoració del desenvolupament d’aquesta primera prova pilot i van plantejar propostes de millora que està previst implantar el curs 24/25. Després de l’esmorzar va començar la segona part de la jornada, en la qual van intervenir el diputat de l’Àrea de Gestió de Persones i Talents, Joan Castor Gonell, que també va ser l’encarregat de lliurar els diplomes als centres educatius participants. L’acte va acabar amb una presentació de les diferents cooperatives creades.

Coopsetània ha estat l’encarregada de fer l’acompanyament a la constitució de 7 cooperatives d’alumnes que s’han creat en el marc d’aquest programa per part de les escoles del Baix Penedès que hi han participat ES tracta de l’escola Pau Casals del Vendrell (dos grups), l’escola Santa Creu de Calafell (3 grups) i, finalment, l’escola La Parellada de Santa Oliva (dos altres grups). L’Ateneu Cooperatiu ha acompanyat tant a les tutores de les classes que han creat les cooperatives, com als ajuntaments dels respectius municipis on estan situades aquestes escoles.

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!