Coopsetània organitza el cicle “Enfortim la cultura!”, un itinerari formatiu de tres sessions sobre la sostenibilitat econòmica de les entitats culturals i les subvencions públiques catalanes del sector destinat a entitats culturals sense ànim de lucre i amb impacte social i visió transformadora de la societat. El cicle té per objectiu reflexionar sobre la importància de la sostenibilitat econòmica de les entitats a mitjà i llarg termini i oferir eines metodològiques i tècniques per abordar i comprendre les subvencions públiques culturals d’àmbit català com una de les vies possibles de finançament.
Les sessions tindran lloc el 18, 22 i 29 d’octubre. La primera serà presencial i se celebrarà al Casal Cívic i Comunitari del Vendrell, ja que coincideix amb la celebració del BPFest. Les altres dues seran virtuals. En tots els casos, les places són limitades i cal inscripció prèvia. Es pot realitzar l’itinerari complert, només la sessió 1, o només les sessions 2 i 3.
Les formacions seran impartides per AmbTu, cooperativa de treball associat sense ànim de lucre, que treballa per augmentar l’impacte de l’economia social i solidària (ESS) i per professionalitzar, en l’àmbit de la gestió empresarial, a les persones emprenedores d’aquest entorn. Ofereix acompanyament a l’hora d’aconseguir i gestionar recursos financers, amb l’objectiu d’assegurar la viabilitat econòmica dels projectes que duen a terme.
L’itinerari formatiu està especialment indicat per a: persones membres d’entitats del sector cultural amb responsabilitat en la dimensió econòmica; entitats amb poca o sense cap experiència en el camp de la formulació de subvencions culturals; entitats amb interès i capacitat per formular projectes per imports entre els 10.000 i 30.000€; entitats amb projectes de l’àmbit de les arts escèniques, música, circ, arts visuals, audiovisual, llibre i patrimoni cultural que incorporen l’impacte social com a component clau de la seva execució.
Programa de l’itinerari formatiu:
Sessió 1. Sostenibilitat econòmica de les entitats culturals. La sostenibilitat econòmica a mig i llarg termini de les entitats del sector cultural més enllà dels projectes concrets. Enfocament estratègic amb alguns conceptes i punts clau a tenir en compte per a la seva planificació i previsió.
18 d’octubre
De 10 a 12 h.
Centre Cívic i Comunitari del Vendrell (C. Ú d’octubre, 12. El Vendrell)
Sessió 2. Principals tipologies de subvencions culturals públiques catalanes i les seves característiques. Abordatge de les principals tipologies de subvencions culturals públiques catalanes i les seves característiques, tenint en compte les disciplines de les entitats participants.
22 d’octubre
De 10 a 12 h.
Virtual
Sessió 3. Com presentar un projecte coherent a les subvencions culturals. Enfocament als formularis, com emplenar-los i estratègies per estructurar un projecte coherent per tenir èxit en la concurrència a les subvencions culturals.
29 d’octubre
De 10 a 12 h.
Virtual
➡️ Inscripcions gratuïtes aqui
Formadors:
Albert Mora Paretas: soci cofundador i consultor economicofinancer de la cooperativa AmbTu. Llicenciat en Dret amb premi extraordinari per la UAB, amb un Màster en Assessoria i gestió tributària a ESADE i un Màster d’Economia agroalimentària i del medi ambient a la UPV. Porta des de l’any 2008 treballant en l’àmbit econòmic financer i des del 2015 en la gestió i coordinació de projectes d’economia social.
Lina Ramírez Monsalve: sòcia i consultora de projectes de la cooperativa AmbTu, Llicenciada en Antropologia i Història a la Universitat de Los Andes de Colòmbia, amb un postgrau en Gestió Cultural a la UB. Té una llarga experiència en la dinamització de territori, sobretot en projectes municipals de caràcter cultural, artistic i comunitari a diversos barris de Barcelona i la seva l’àrea metropolitana. Treballa des del 2018 en la gestió de projectes cooperatius.
Mireia Cabezas Ponce: tècnica de projectes de la cooperativa AmbTu, Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat Pompeu Fabra, compta amb experiència en gestió de subvencions i projectes de diferents àmbits territorials.
Organitza: Coopsetània
Col·laboren: AMBP i La Mallola