La cinquena sessió del cicle ‘Creem cooperatives, creem alternatives’ porta per títol ‘Que surtin els números! Viabilitat econòmica i financera per a cooperatives‘ i anirà a càrrec de Facto Cooperativa. L’objectiu d’aquesta sessió és proporcionar eines pràctiques per entendre i gestionar els aspectes econòmics, financers i fiscals d’una cooperativa. A partir d’una metodologia teòric-pràctica, es treballaran aspectes clau per garantir la viabilitat econòmica, la gestió financera eficient i el compliment fiscal dins del marc de l’Economia Social i Solidària (ESS). Paral·lelament, a través dels casos reals dels i les participants, s’aprofundirà en l’elaboració d’un pla de viabilitat que servirà per definir el preu de venda i determinar el punt d’equilibri. També es parlarà de les particularitats fiscals de les cooperatives.
Contingut de la sessió:
– Què és el pla de viabilitat i com pot ajudar-te a prendre decisions estratègiques per fer créixer la teva cooperativa.
– El pla econòmic i financer com una eina imprescindible per planificar el futur del teu projecte.
– Les diferents opcions per dissenyar un pla d’inversió i finançament equilibrat i sostenible.
– Com estructurar un pla de despeses per gestionar millor els costos i optimitzar els recursos.
– Com funciona el pla d’operacions i la seva importància per al bon funcionament de la cooperativa.
– Anàlisi de manera senzilla els estats comptables i com interpretar les dades clau per prendre decisions informades.
– Eines per calcular el cost i preu de venda i identificar el punt d’equilibri, molt importants per garantir la sostenibilitat econòmica del teu projecte.
– El règim econòmic i fiscal de les cooperatives per evitar errors comuns.
🗓️ 2 d’abril de 2025
🕛 de 15 a 17 h
📌 Espai virtual
➡️ Inscripció aquí
Sobre l’itinerari formatiu:
‘Creem cooperatives, creem alternatives’ és un itinerari formatiu gratuït a través del qual s’aborden diversos aspectes que cal conèixer en relació amb el procés de creació i funcionament d’una cooperativa, des de la idea inicial fins a la seva entrada en funcionament i gestió del dia a dia. El cicle s’organitza en set sessions teoricopràctiques. És recomanable seguir-les totes, encara que hi ha també l’opció d’inscriure’s puntualment a la sessió que més interessi.