Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Si la cultura vertebra, vertebrem la cultura!

21 octubre, 2023 @ 9:30 - 13:30

Trobada per la intercooperació cultural a la vegueria Penedès
21 d’octubre de 2023
De 9:30 h a 13:30 h
Escola de Música Pau Casals, El Vendrell.
En el marc del BP Fest, Baix Penedès Festival.
Inscripcions aquí

La cultura és vertebradora, però qui s’ocupa de vertebrar la cultura? Amb l’organització d’aquesta trobada ens proposem crear un espai per facilitar les relacions entre les entitats de l’economia social que es dediquen a la cultura a la vegueria Penedès. Una trobada oberta a cooperatives, associacions i fundacions de l’àmbit cultural de les quatre comarques del territori (Alt i Baix Penedès, Anoia i el Garraf).

La jornada té un doble objectiu: afavorir l’enxarxament d’entitats dels diferents sectors culturals (arts escèniques, música, llibre, arts visuals, audiovisual, patrimoni, etc.) i que desenvolupen diferents tipus d’activitat (recerca, creació, producció, programació,comunicació, formació/educació, serveis tècnics, etc.). I endinsar-nos en el potencial transformador de la intercooperació en el món de la cultura de la mà d’expertes i projectes pioners al país.

Programa de la trobada

9:45 h – Acollida i registre
10 h – Benvinguda
10:10 h – Presentació d’entitats i dinàmica de coneixença.
11:30 h – Pausa. Combo Musical
11:45 h – Xerrada “Intercooperar: de les paraules als fets” a càrrec de Jordi Garcia Jané, de L’Apòstrof.
Jordi Garcia Jané és cooperativista i activista del moviment d’economia solidària. Cofundador de la cooperativa de comunicació L’Apòstrof, es dedica a la investigació, divulgació, formació i assessorament en cooperativisme, consum responsable, finances ètiques, processos d’intercooperació,
emprenedoria social, participació i altres de relacionats.
12:15 h – Xerrada “Projectes d’Intercooperació Cultural”, a càrrec de Xavi Urbano de Quesoni i Laura Arau de KULT.
Quesoni i Kult son dues cooperatives que treballen en l’àmbit de la cultura des de diferents vessants: des de la gestió d’esdeveniments i els serveis tècnics i de producció fins a l’edició literària. Ambdós projectes però, tenen en comú la voluntat de potenciar la intercooperació per poder generar iniciatives que desborden la propia cooperativa com la Fira Literal o la gestió de la sala Paral·lel 62.
12:45 h – Dinàmica per les intercooperacions.
13:30 h – Fi de la trobada… però la cultura no s’atura perquè el BP Fest continua! Fins a la 1h de la nit, en els diferents escenaris del festival, actuacions simultànies durant tot el dia.


Mostra els detalls

Data:
21 octubre, 2023
Hora:
9:30 - 13:30

Recinte

Escola Municipal de Música Pau Casals. El Vendrell

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!