JOvESS. Fem economia social i solidària

Coopsetània i el servei de Joventut de Vilafranca impulsen “JOvESS: Fem Economia Social”, un cicle que té per objectiu donar a conèixer l’Economia Social i Solidària (ESS) entre els joves, sensibilitzar-los sobre l’existència d’una economia transformadora i sostenible centrada en el bé comú i en la persona, enxarxar-los i promoure la creació de projectes d’ESS. Per aconseguir-ho, el cicle planteja quatre activitats de març a juliol, totes elles a L’Espai Jove La Nau. En elles s’abordarà l’economia social des de diferents perspectives i serviran a l’hora per presentar diferents projectes cooperatius del territori.

El cicle arriba davant una realitat punyent: la precarització està present en totes les facetes del nostre dia a dia i afecta especialment a les  joves. Ocupació efímera, sous precaris, lloguers desproporcionats, pobresa energètica, increment dels productes de consum bàsic, augment de problemes de salut mental, etc. Constatem i patim diàriament les conseqüències d’un sistema capitalista acèrrim, d’aquí la necessitat de donar a conèixer una altra manera de produir, consumir, viure i relacionar-nos més justa, sostenible, compromesa i centrada en el benestar de la persona i la comunitat. L’Economia Social i Solidària posa a les persones al centre, enforteix el vincle amb el territori i amb els recursos existents, mira més enllà de la productivitat i el resultat.

Dissabte, 11 de març de 10 – 14 h

Espai de Joves La Nau, Vilafanca.

Jornada formativa adreçada a la Xarxa de Joves Creadors de La Nau

Introducció de l’ESS i al cooperativisme (a càrrec de Coopsetània)
Viabilitat i gestió econòmica del projecte, formació i resolució de dubtes tant a nivell fiscal, laboral i econòmic, com fer una factura… (a càrrec de Facto)
Com fer una factura i com influeix això en la declaració.
Comunicació i la importància de la pròpia marca, el logo, marca, identitat, personalitat, singularitat, etc.  (a càrrec de Bildi).
Logo i importància de marca pròpia.
Com buscar el perfil el qual es dirigeix el producte.  

(per a joves a partir de 16 anys)
Places limitades. Cal realitzar inscripció

Divendres, 28 abril de 17:30 – 19:30 h

Espai Jove La Nau, Vilafranca

Tarda de jocs cooperatius

Tarda per trobar-se i jugar a jocs de taula i diferents propostes lúdiques i d’entreteniment. Hi haurà el Punt d’Informació de l’ESS amb professionals de Coopsetània que podran resoldre dubtes i/o orientar a qui ho requereixi.

(per a joves a partir de 13 anys)
Accés lliure sense inscripció

Dijous, 15 de juny de 19 – 21 h

Espai Jove La Nau, Vilafranca

Taller de reconeixement i cuina de plantes silvestres

Eixarcolant és una cooperativa de Jorba (Anoia) que fomenta un model de producció, distribució, i consum d’aliments, i de desenvolupament socioeconòmic, més sostenible, ètic i just, emprant com a  eina la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals.

El taller consisteix en una explicació de productes de la cooperativa i de plantes silvestres (on trobar-les, com menjar-les i cuinar-les…) i una posterior posada en pràctica per poder menjar plats cuinats amb les plantes silvestres.

Places limitades. Cal realitzar inscripció:

Dimecres, 12 de juliol de 19:30 a 21:30h

Espai Jove La Nau, Vilafranca

Concert de camerata penedès + maridatge amb tast de vins de l’olivera

Un maridatge únic que uneix les experiències d’un tast de vins i la música de cambra de la mà de dos projectes cooperatius.

L’orquesta cooperativa Camerata Penedès fan de la música una eina de transformació social. Creen espais de música accessible per a les persones que no hi tenen fàcil accés, fent de la participació ciutadana un requisit bàsic en la cultura. 

L’Olivera, cooperativa de treball i iniciativa social en l’àmbit agrari, cultiva vinya i oliveres i elabora vins i olis incorporant persones amb situacions socials desfavorides, posant les seves capacitats al centre d’un projecte comú. Sota el lema “Cultura de marges” treballen per fer productes singulars i honestos que siguin el reflex de la seva terra i de la seva gent.

Activitat gratuita oberta a tothom (a partir de 18 anys, sense restricció d’edat).

Inscripcions a través del servei de Joventut

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!