Xarxa d’Ateneus Cooperatius

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya (XAC) és l’espai de treball compartit dels 14 ateneus cooperatius presents arreu del territori i està formada per més de 360 organitzacions de l’Economia Social i Solidària (ESS) i ens públics.

Els ateneus cooperatius intercooperem, donem visibilitat i promovem l’ESS segons principis i valors del cooperativisme. Ho fem des de la col·laboració pública, cooperativa i comunitària. Treballem per generar emprenedoria col·lectiva, nous projectes socioeconòmics i de transformació social, així com ocupació de qualitat.

Els ateneus cooperatius som espais de trobada, coordinació, aprenentatge, innovació i assessorament en l’àmbit de l’economia social i cooperativa, mitjançant un itinerari vinculat a serveis i accions.

La XAC està impulsada pel Departament d’Empresa i Treball, dins del programa d’Economia Social de la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives.

Com prestem els serveis

  • Donem suport personalitzat i de qualitat a la creació, consolidació i creixement d’iniciatives de l’Economia Social i Solidària (ESS).
  • Promovem la creació d’ocupació de qualitat en l’àmbit de l’ESS i el cooperativisme.
  • Identifiquem les iniciatives de l’ESS del territori a través d’un procés de diagnosi i elaborem un catàleg de bones pràctiques.
  • Organitzem formacions, tallers i sessions d’acompanyament a mida.
  •  Oferim tallers d’ESS a centres de formació professionalitzadora.
  • Promovem la visibilització i difusió de l’ESS a través de jornades, fires, i la presència en mitjans i xarxes socials.
  • Generem espais d’intercooperació i treball en xarxa dins el territori i a escala nacional.

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!