COSSOS I MODA. NORMATIVITAT, OPRESSIÓ ESTÈTICA I MODA

Divendres, 7 d’octubre a les 19 h

Cal Trajo. Vilanova i la Geltrú /span>

Presentació llibre ‘Operació Bikquini’ i debat amb l’autora, Júlia Barceló, i  l’activista antigrassofòbia, Andaloi Vila.  Com la moda fa prevaldre i posa en valor els ‘cossos normatius’ i la imatge de bellesa? Què passa quan la moda no encaixa amb la realitat social i és una eina més del patriarcat? Quines alternatives tenim davant d’això?Aquest llibre aborda conceptes com la gordofòbia, la pressió estètica, la cultura de la dieta, l’alimentació intuitiva… Amb un llenguatge proper i molt d’humor!

Júlia Barceló

Júlia Barceló i Fernández (Barcelona, 1985) llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre, estudis en curs de Lingüística a la UB. Actriu, directora i creadora teatral. Activista feminista, membre del grup Dones i Cultura.  Ha participat en xerrades i conferències com la Taula Rodona sobre Empresa, Economia i Cultura de l’ODEE (Cambra de Comerç) “Quina societat volem les dones?”, “Les xarxes com altaveu del discurs femení” a la Catosfera 2018, al I Congrés Internacional per l’erradicació de les violències Masclistes de l’ICD amb la ponència “La denúncia de les violències masclistes en l’àmbit del treball: Las Kellys i #SerActriuÉs” o “Al límit. Ofenses, contradiccions i humor feminista” activitat paral·lela de l’exposició “Feminista hauries de ser” al Palau Robert. Coredactora de la guia de Llenguatge No Sexista i de Llenguatge Inclusiu de l’Ajuntament de Barcelona.  Creadora de l’etiqueta #SerActriuÉs, espai virtual per la denuncia de l’assetjament sexista en el món actoral.  Ha publicat el seu primer llibre “Operació Biquini” (Editorial Flamboyant) sobre pressió estètica i alliberament corporal, il·lustrat per Camille Vannier.

 

Andaloi Vila

Adnaloi Vila (ella, elli, elle o ellix). Trans no, súpertrans. No-binarie. Gorda gordísima. Barbuda, boig, antiespecista, veganix, anticapitalista, activista LGTBIQA+ i antifeixista. Sóc fotògrafi i performer, precària i a l’atur des del principi de la pandèmia, estudiant de teatre, exadministradora de Stop Gordofobia i membre de SomBarbàrie.

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!