QUÈ OFERIM?

Servei de mapatge i diagnosi

La Identificació d’inicitatives   és clau per poder consolidar el coneixement de la realitat de l’economia social i solidària i el cooperativisme a les quatre comarques. Així doncs, estem en una recerca contínua d’entitats al nostre territori amb un doble objectiu, per una banda, prendre el pols de l’economia social a l’Anoia, Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf tot elaborant un diagnòstic qualitatiu, i per l’altra, recollir totes aquestes iniciatives per fer visible la seva situació en un mapa web.

També duem a terme entrevistes qualitatives per tal d’identificar Bones Pràctiques de les entitats i recollir-les totes al mapa nacional de Pam a Pam.

Servei de Divulgació, Sensibilització i Generació de Coneixement

Una de les principals tasques de l’Ateneu és promoure l’economia social i solidària i els models cooperatius al territori. En aquest sentit, organitzem tot tipus d’esdeveniments i activitats, desenvolupem campanyes i generem recursos per demostrar a la població que una altra economia més justa i sostenible és possible. I ho fem de la mà de totes aquelles entitats i agents de l’economia social i solidària que la fan possible. Pots consultar totes les activitats a l’Agenda de Coopsetània.

També impartim tallers específics adreçats a joves estudiants de batxillerat i de cicles formatius adaptats a les necessitats de cada centre educatiu. Els tallers que impartim son de temàtiques diverses: des de l’aproximació a l’economia social i el model cooperatiu, fins al consum crític i conscient passant per la creativitat i la innovació. També organitzem «RutESS» per descobrir cooperatives del territori i acompanyem grups d’estudiants en l’exercici de crear Cooperatives d’alumnes. Si ets un centre de formació i t’interessa conèixer la nostra oferta de tallers o que en treballem un a mida, escriu-nos a info@coopsetania.cat.

Servei de Formació per a la promoció, creació i consolidació de cooperatives i projectes de l’economia social i solidària

A Coopsetània programem una amplia oferta de formacions gratuïtes en economia social i cooperativisme per a tots els públics. Tant per a persones o col·lectius que volen constituir el seu propi projecte, com per a sòcies de cooperatives i entitats existents que volen consolidar la seva activitat amb nous coneixements especialitzats. També impartim formacions per a persones amb ganes d’apropar-se i conèixer l’economia social i solidària. Consulta totes les formacions i activitats a l’Agenda de Coopsetània o escriu-nos si estas interessant en una formació a mida.

Servei d'Acompanyament per la creació i consolidació de cooperatives i projectes de l'ESS

Des del servei d’acompanyament donem suport personalitzat i de manera gratuïta a la creació de noves iniciatives socioeconòmiques cooperatives i a la consolidació i el creixement de les ja existents. També acompanyem entitats que es vulguin transformar en cooperatives, empreses en tancament o en fase de relleu, persones prescriptores, entitats educatives o altres entitats i projectes vinculats a l’Economia Social.

Sol·licita un acompanyament personalitzat gratuït omplint el següent formulari

Servei de Facilitació de la Intercooperació, treball en xarxa i dinamització territorial

El servei de facilitació de la intercooperació ofereix la capacitat de conèixer i enxarxar entitats i projectes del mateix sector i/o àmbit territorial per tal de construir noves iniciatives reals i sòlides.

Alguns dels sectors identificats són l’agricula, el cultural, el sector de migracions, inserció, transició energètica i activitat tèxtil. La voluntat de l’ateneu és treballar en la consolidaió de xarxes territorials i poder potenciar les diverses iniciatives que existeixen. 

Oferim la possibilitat de conèixer i enxarxar entitats del mateix sector, acompanyament especialitzat  i formacions específiques.

Punt d’informació d’ESS

Coopsetània està a Vilafranca del Penedès, al Carrer Germanor, 34. Tot i així l’ateneu està present en diferents punts del territori en les diverses comarques. L’objectiu dels punts d’informació de l’ESS és la descentralització de l’Ateneu a nivell territorial per tal de poder continuar fent divulgació i oferir proximitat i presència als territoris.

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!