MODA I ACCIÓ POLÍTICA. SABEM EL QUÈ VESTIM?

Dissabte, 8 d’octubre. 19 h

Cal Trajo. Vilanova i la geltrú

Com la moda és una eina potent per fer acció política? A través de missatges estampats, els valors del projecte, la procedència dels materials, el valor què li donem?

 

Amb la participació de Cotó Roig, Clara Mallart i La Coordi.

COTÓ ROIG:

Cooperativa establerta al Bages dedicada a l’elaboració tèxtil a partir de cotó de cultiu integrat i de proximitat, amable amb la terra i amb la pell.

 

CLARA MALLART:

Llicenciada en Geografia per la Universitat de Barcelona, Diplomada en Disseny de Moda per l’Escola Superior de Disseny IED Barcelona i té un Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny. Actualment doctoranda a EINA-UAB, dins la línea de  recerca d’Estètica i Teoria de les Arts.

A través de la pràctica del disseny tèxtil s’articula la recerca teòrica plantejada des de l’ecodisseny, el decreixement i l’ecofeminisme. Aquesta pretén buscar vies per a la construcció d’un nou sistema del vestit.  La docència, la recerca i la consultoria són tres peces claus que es combinen i es retroalimenten entre elles. La ràpida evolució de la materialitat innovadora tèxtil, el debat permanent sobre la sostenibilitat i l’aplicació de nous conceptes, mètodes i processos productius dins l’àmbit de les industries tèxtils creen sinergies que evolucionen les unes amb les altres. 

Utilitza l’escriptura i la materialitat tèxtil com a llenguatges i canals combinats per a la transmissió de coneixements, la reflexió crítica i la recerca permanent dins l’àmbit de la sostenibilitat tèxtil.

La docència, la recerca i la consultoria són tres peces claus que es combinen i es retroalimenten entre elles. La ràpida evolució de la materialitat innovadora tèxtil, el debat permanent sobre la sostenibilitat i l’aplicació de nous conceptes, mètodes i processos productius dins l’àmbit de les industries tèxtils creen sinergies que evolucionen les unes amb les altres.

Utilitza l’escriptura i la materialitat tèxtil com a llenguatges i canals combinats per a la transmissió de coneixements, la reflexió crítica i la recerca permanent dins l’àmbit de la sostenibilitat tèxtil.

 

CARLA LIÉBANA (DE LA COORDI.):

Responsable de comunicació a LaCoordi i membre de la Xarxa d’Economia Solidària. Comunicadora especialitzada en el món associatiu i les economies transformadores. Llicenciada en periodisme (UAB), Màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (UB) i Certificat d’Aptitud Pedagògica. Té una llarga trajectòria al moviment associatiu educatiu i ha participat en diferents iniciatives veïnals i comunitàries. Fa anys que contribueix a sensibilitzar sobre les injustícies del tèxtil, en col·laboració amb la Campanya Roba Neta, i a promoure les alternatives de roba sostenible en el marc de l’ESS.

 

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!