![COOP_desnormalitzat23_generic_xxss](https://www.coopsetania.cat/wp-content/uploads/2023/10/slide-1-bg.jpeg)
Del 6 d’octubre al 10 de novembre Coopsetàni organitza el cicle de xerrades i debat Desnormalitza’t.
La iniciativa, que enguany arriba a la seva tercera edició, té per objectiu qüestionar allò normatiu al voltant d’algun àmbit i presentar les alternatives que s’erigeixen al model imperant. Sota el lema “Mengem o se’ns mengen?” enguany, l’agroecologia i l’alimentació es posaran al centre del debat.
![COOP_desnormalitzat23_1_IG-1](https://www.coopsetania.cat/wp-content/uploads/2023/10/COOP_desnormalitzat23_1_IG-1.jpg)
Divendres,
6 d’octubre. 19 h.
Cal Trajo. Vilanova i la Geltrú.
Presentació de la revista Aliment
Presentació d’aliment, un monogràfic editat per Crític centrat en la crisi alimentària. L’activitat tindrà un format de conversa i hi participaran Laia Soldevila, directora de la revista; Ricard Huguet, pagès agroecològic i activista; i Carolina Zerpa, del grup de consum La Vinagreta i del col·lectiu Cuchara.
![COOP_desnormalitzat23_2_xxss](https://www.coopsetania.cat/wp-content/uploads/2023/10/COOP_desnormalitzat23_2_IG-1.jpg)
DIVENDRES,
27 d’octubre. 18 h.
Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú
Debat. Sector primari en crisi. Si no hi ha relleu… què?!
Debat al voltant del futur del sector primari. Amb la participació d’Adrià Ramón, responsable del projecte Coop-era; Lucie Lafleur, directora de l’Acadèmia Rústika, i Jaume Carnicer, patró major de la Confraria de Pescadors de Vilanova. Abans del debat es farà una demostració de pesca tradiciona a càrrec d’una família de pescadors vilanovina.
![COOP_desnormalitzat23_3_xxss](https://www.coopsetania.cat/wp-content/uploads/2023/10/COOP_desnormalitzat23_3_IG-1.jpg)
DISSABTE,
28 d’octubre. 11h.
La Cooperadora. Igualada
Xerrada. Eco sí, però a quin preu?
Conversa entre el doctor en biologia i president del col·lectiu Eixarcolant, Marc Talavera, i el pagès Enric Córdoba al voltant de l’alimentació ecològica, els segells i els certificats. Què hi ha darrere el segell? Què implica per als petits elaboradors tenir-lo? Moderat per Aran Reguant de la cooperativa l’Aresta.
![COOP_desnormalitzat23_4_xxss](https://www.coopsetania.cat/wp-content/uploads/2023/10/COOP_desnormalitzat23_4_IG-1.jpg)
DIVENDRES,
10 de novembre.
18 h.
SALA DE PLENS (edifici de les dependències municipals de la platja). Platja de Calafell
Demostració de cuina i tertúlia. Cuinem amb sobirania?
Conversa al voltant dels fogons i a càrrec del cuiner David Vernet, cuiner del restaurant El vell Papiol, i Esther Andreu, productora d’oli d’oliva Torclum, ambdós membres dell col·lectiu Terra i Taula del Baix Penedès per reivindicar el llegat culinari i reflexionar al voltant de com i per què escollim el que mengem o el malbaratament associat als hàbits que ens aboca la indústria. En acabar es podran degustar els plats cuinats.