Una vintena d’activitats configuren la tercera edició de la Quinzena de l’Economia Social

set. 21, 2021

  • La Quinzena, organitzada per Coopsetània, tindrà lloc del 27 de setembre al 10 d’octubre
  • L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conèixer l’economia social i solidària al territori
  • Coincidint amb la Quinzena, es presenten els dos nous punts d’atenció a l’economia social a l’Alt Penedès i Garraf

Del 27 de setembre  al 10 d’octubre Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf celebra la tercera edició de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària. Després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia, aquest 2021 es reprèn la iniciativa programant gairebé una vintena d’activitats arreu de les dues comarques.

L’objectiu de la Quinzena és divulgar i fer créixer l’economia social al territori, mostrar-ne la seva diversitat i apropar a la ciutadania els valors sobre els quals se sustenta aquesta economia transformadora. És per això que el programa és divers, amb actes de caràcter festiu i cultural, com els que tindran lloc a Cal Trajo, a Vilanova i la Geltrú, (un tast de vins de l’Olivera i l’espectacle familiar “Un viatge sensorial, a càrrec d’Atzur) i a l’espai Kunlabi, de Sant Joan de Mediona, (concert de Camerata Penedès , tast de cerveses de la cooperativa Les Contrabandistes i espectacle amb Farrés Brothers) els dies 30 de setembre, 2, 9 i 10 d’octubre i els quals serviran per presentar els dos espais com a nous punts d’atenció de l’economia social i solidària al territori. Hi haurà també actes divulgatius, com l’exposició “Catalunya, terra cooperativa” que fins al 10 d’octubre es podrà visitar al Centre Cívic La Collada de Vilanova i la Geltrú i la qual repassa la història del cooperativisme al nostre país. 

Dins de la Quinzena de l’ESS hi haurà cabuda per activitats més específiques adreçades a emprenedores, col·lectius, administració pública, etc. D’aquesta manera, sota el títol “Creem cooperatives, creem alternatives” s’organitza una formació virtual de quatre sessions per promoure el cooperativisme entre persones i col·lectius que vulguin crear una cooperativa o transformar el seu negoci en clau cooperativa. En la mateixa línia, a Santa Margarida i els Monjos el 9 d’octubre es programa la jornada “Ets cosidora o modista? Teixim en xarxa!”, per facilitar un espai de trobada a projectes d’autoocupació i facilitar el treball en xarxa. 

L’administració local també serà interpel·lada en aquesta tercera edició de la Quinzena. Es farà a través de la convocatòria de dues Taules Territorials de l’ESS, una el 30 de setembre destinada a tècniques de l’administració pública que vulguin introduir l’ESS en el seu àmbit; i una segona, el 8 d’octubre, per explicar què és l’habitatge cooperatiu i facilitant eines i recursos per introduir polítiques d’habitatge des de l’administració.  Per altra banda, a Vilanova el 7 d’octubre al local del sindicat CCOO es farà una presentació sobre economia social i cooperativisme com a model econòmic transformador i vàlid, mentre que la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya  el 5 d’octubre realitzarà una presentació en línia adreçada a cooperatives del territori.

Darrere les sigles

El cartell de la tercera edició de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària ha estat creat per la cooperativa penedesenca de disseny gràfic Bildi. Per fer-lo han treballat sobre la idea d’explicar què signifiquen les sigles ESS i associar cada lletra amb el què és, per això la imatge es basa en aquest acrònim. Jugant amb la transparència i amb la supervisió es parla del diàleg i de la visió global de l’economia social solidària. Pel que fa als colors, es juga amb tres colors vius i frescos (lila, verd i vermell) que es poden associar amb el moviment i donar-li una imatge més fresca de l’economia solidària. 

Dos nous punts d’atenció al territori

Coopsetània és l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf i té per objectiu divulgar i fer créixer l’economia social i solidària al territori. Amb seu a Vilafranca (carrer General Prim, 8), enguany obrirà dos nous punts d’atenció a l’ESS a les dues comarques: un al cowork creatiu rural Kunlabi impulsat per la cooperativa Bildi a Sant Joan de Mediona, i l’altre a Cal Trajo, un espai gastronòmic i cultural a Vilanova i la Geltrú. Tan Bildi com Cal Trajo formen part de les entitats impulsores (juntament amb les cooperatives ActuaEntremFactoLa Fura) de Coopsetània.

El programa de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària de l’Alt Penedès i el Garraf d’enguany.

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!