Coopsetània celebra una Taula Territorial per posar en comú i buscar sinergies amb el programa Ocell de Foc Penedès i la Comunalitat de Calafell

jul. 17, 2023

Divendres, 14 de juliol, la Casa del Mar de Vilanova i la Geltrú va acollir una nova Taula Territorial convocada per Coopsetània. En aquesta ocasió l’objectiu de la trobada era posar en comú els tres programes que s’impulsen des de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya a la vegueria Penedès: Ocell de Foc Penedès, Comunalitat de Calafell i Ateneu cooperatiu. Gairebé una trentena de persones van participar-hi, entre els equips tècnics i representants de les entitats que tiren endavant aquests tres programes.

La Taula es va organitzar en dos blocs diferents. En un primer les responsables de cadascuna de les tres iniciatives va presentar els eixos, objectius i pla de treball que regeixen el seu programa, mentre que al segon bloc la participació es va obrir a totes les assistents per tal de participar en diverses dinàmiques per buscar punts en comú i possibles línies de col·laboració i suport entre Ocell de Foc, Comunalitat i Ateneu.

Coopsetània és el primer dels tres programes que va implantar-se al territori. Fa sis anys que treballa a la vegueria Penedès per difondre, promoure i ajudar a constituir i consolidar cooperatives i entitats de l’economia social i solidària. L’any 2022 des del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat es van impulsar dos programes més: Comunalitats i Ocell de Foc. Tots dos tenen també presència al territori. En el cas de Comunalitats, al territori penedesenc hi ha Entre la Terra i el Mar, la Comunalitat de Calafell que, com les altres 21 existents al país, té per objectiu treballar per l’enfortiment dels béns comuns i de nous projectes d’ajuda mútua a partir del moviment veïnal i associatiu, del teixit cooperatiu, del petit comerç, de projectes autoorganitzats i de les xarxes de suport mutu. Finalment, l’Ocell de Foc és una inciativa sorgida del mateix departament, en aquest cas adreçada a un públic molt més específic: els joves de 16 a 30 anys. La seva raó de ser és impulsar activitats de tota mena i oferir eines per vetllar pel benestar emocional d’aquest col·lectiu i per aconseguir la seva màxima autonomia promovent la inserció laboral i la recuperació dels intineraris formatius reglats. En el cas de la vegueria Penedès, hi ha l’Ocell de Foc Penedès, amb punts d’atenció a les quatre capitals de comarca.

A banda de punt de trobada, la Taula Territorial va esdevenir un espai molt útil i profitós per posar en comú aquests tres programes, per visibilitzar en quins punts es poden complementar, organitzar la manera de procedir en el cas d’àmbits on coincideixen i, finalment, traçar línies de col·laboració entre ells.

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!