El castell de Penyafort acollirà una trobada entre la Xarxa d’Ateneus i la Xarxa de Municipis per l’ESS

març 5, 2024

Divendres 15 de març, se celebrarà la Primera trobada XAC-XMESS. Treball compartit per l’impuls de l’ESS al castell de Penyafort, a Santa Margarida i els Monjos. La jornada té per objectiu promoure la coneixença de les dues xarxes i posar en comú la tasca que estan tirant endavant una i altra amb la finalitat d’impulsar i enfortir l’economia social i solidària arreu del territori.

La trobada comptarà amb la participació de la Direcció General de l’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat de Catalunya, així de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, municipi membre de la XMESS de la qual n’ostenta la vicepresidència. Després de la benvinguda institucional i la presentació de les dues xarxes es duran a terme tres taules rodones sobre habitatge cooperatiu, cures i mobilitat.

En la taula d’habitatge cooperatiu es preveu que hi participin les cooperatives La Bastida, de Vilafranca, i la Raval de Manresa i representants dels respectius ajuntaments; a la de cures en prendran part la cooperativa Les Abelles, de Reus i l’Ajuntament de Montornès del Vallès, mentre que en la de mobilitat hi participaran Som Ecologística i Som Mobilitat. La trobada es tancarà amb la presentació de les conclusions.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius és l’espai de treball compartit dels 14 ateneus cooperatius presents arreu del territori i està formada per més de 360 organitzacions de l’ESS i ens públics.

La XMESS la formen els municipis compromesos amb el foment de l’economia social i solidària al territori per enfortir la qualitat de vida, la justícia social, la participació democràtica i la sostenibilitat. Va néixer el 2017 amb 32 municipis i actualment en formen part més d’una seixantena.

Cal inscripció prèvia al següent enllaç

0 Comments

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!