Un miler de participants a les activitats organitzades per Coopsetània

oct. 19, 2018

En aquest primer any de trajectòria, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf ha acompanyat 47 projectes de constitució de cooperativa i altres formes de l’Economia Social

Aquest dijous a la tarda s’ha celebrat, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès a Vilafranca, la tercera Taula Territorial de l’Economia Social i Solidària (ESS) a l’Alt Penedès i Garraf, convocada per Coopsetània i que ha servit per presentar als assistents el balanç d’activitats i accions dutes a terme en el seu primer any, així com fer públiques les dades del mapeig i la diagnosi de l’ESS que s’ha elaborat. A més, la Taula ha servit per recollir apostes i propostes de cara al segon any.

En aquest primer any, Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf ha realitzat un total de 73 accions diverses en les quals hi han participat prop d’un miler de persones. També s’han fet 47 acompanyaments a associacions o col·lectius que volen constituir-se en cooperativa. Una de les altres accions que s’han fet ha estat setze sessions formatives adreçades a emprenedors, prescriptors (gestories, tècnics municipals d’ocupació, etc.) i s’ha contactat amb 24 centres educatius i s’han fet formacions en cooperativisme i economia social a 124 alumnes. En total s’han fet accions en 10 municipis diferents.

55 cooperatives a l’Alt Penedès i Garraf

Coopsetània ha elaborat una diagnosi de l’ESS a les dues comarques. En total s’han localitzat 55 cooperatives en 18 dels 33 municipis, destacant Santa Margarida i els Monjos (3), Sant Pere de Ribes (4), Vilafranca del Penedès (12) i Vilanova i la Geltrú (21). El 81% d’aquestes cooperatives són de treball associat, i estan presents en diferents sectors (agrària, consum, serveis…). “Això ens demostra que l’Economia Social i Solidària és present i té lloc en qualsevol sector”, han explicat des de l’Ateneu.

Pel que fa als reptes de futur, des de Coopsetània es proposen continuar treballant en la diagnosi per abordar aspectes qualitatius de les diferents iniciatives de l’ESS; consolidar i continuar acompanyant les entitats que aquest any han començat a fer passos per constituir-se en cooperativa; treballar intensament amb el món educatiu per difondre l’ESS; en la perspectiva de gènere, o bé començar a encaminar l’ampliació de l’Ateneu cap al Baix Penedès.

La Taula Territorial és l’espai ampli de representació de l’Ateneu que vol acollir tots els agents socials, econòmics públics i privats del territori, interessats i/o implicats en la promoció i difusió de l’Economia Social i Solidària.

Coopsetània l’impulsen quatre cooperatives del territori, com són el Grup Entrem-hi, Facto Assessors, Actua i La Fura Continguts i compta amb un equip tècnic format per quatre persones que desenvolupen dia a dia el projecte.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!