Coopsetània promou la continuïtat de negocis ja existents amb clau cooperativa

juny 24, 2019

L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf presenta el programa “El negoci continua en clau cooperativa” en el qual ofereix gratuïtament formació i assessorament a tothom que vulgui continuar un negoci ja existent a partir d’una cooperativa de treball

En el marc de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària, el passat 11 de juny es va celebrar, a la seu de Coopsetània a Vilafranca, la presentació del projecte “El negoci continua en clau cooperativa” i del material de difusió que l’acompanya.

Amb aquest projecte l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i Garraf es posa a disposició d’empresàries amb ganes de jubilar-se o traspassar el negoci, treballadores que vulguin conservar la seva feina i organitzar-se en una cooperativa de treball, prescriptores d’administracions públiques, gestories, consultories i assessories, etc.

L’objectiu de Coopsetània és que quan un negoci es traspassi bé per la jubilació de l’empresari, bé per una crisi que amenaça de fer-lo desaparèixer, el negoci pugui continuar a partir d’una cooperativa de treball i es puguin així mantenir els llocs de feina.

Des de l’Ateneu Cooperatiu es vol incidir en el fet que reprendre el negoci amb clau cooperativa és una molt bona fórmula per a potenciar, repensar o donar continuïtat a un projecte que ja existeix amb model d’autònoms, societats limitades, SCP o associacions. I és que, les cooperatives representen un model d’empresa en què els objectius econòmics i empresarials s’integren amb altres de caràcter social, amb un model de gestió basat en la participació, l’equitat i la governança (els vots de tots els socis tenen el mateix valor). Una cooperativa de treball és una empresa democràtica en la qual les decisions es prenen de forma consensuada, els riscos s’afronten de manera compartida.

En l’acte de presentació es va posar com a exemple el cas del setmanari La Fura. El maig de l’any 2015 aquest diari comarcal gratuït va presentar un concurs de creditors i els treballadors van perdre la feina. Quatre mesos després, a l’octubre, sortia de nou al carrer després que quatre extreballadors constituïssin una cooperativa de treball. Actualment La Fura edita 25.300 exemplars cada setmana que es distribueixen gratuïtament per les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf i és un dels setmanaris en català més llegits del país. La Fura forma part també del grup motor de Coopsetània.

Coopsetània acompanya el projecte

Davant de qualsevol dels casos que s’han plantejat, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf ofereix gratuïtament el seu coneixement i expertesa per acompanyar aquesta represa en clau cooperativa. Ho fa amb un assessorament personalitzat en tots els moments d’aquest procés, així com formant els mateixos socis treballadors en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària i el Cooperativisme.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!