Coopsetània acompanya la creació de la cooperativa Cal Trajo, a Vilanova

gen. 17, 2020

A finals d’estiu, coincidint amb el canvi de local de Can Pistraus, va néixer la cooperativa Cal Trajo per gestionar el bar i l’espai gastronòmic del nou local social de l’entitat, situat al carrer de la Unió, núm. 29, de Vilanova.

La cooperativa de treball l’han impulsat Berta Belaskoain i Ramon Rossell, tots dos socis de Can Pistraus, i en els pròxims mesos s’hi afegirà un tercer soci que actualment ja està treballant en el projecte. La idea de poder tenir un bar cooperatiu feia temps que es treballava des de Can Pistraus i amb el canvi d’emplaçament va sorgir l’oportunitat: “Després d’anys de militància en el teixit associatiu de Vilanova teníem ganes de participar en un projecte que aportés valor al nostre entorn i a la ciutat”, explica Berta Belaskoain.

Des d’un principi van tenir clar que optarien per crear una cooperativa “perquè és la forma jurídica que més s’assembla a la manera que funcionem a l’associacionisme”. Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès-Garraf, va encarregar-se d’assessorar-los i acompanyar-los gratuïtament en tot el procés de constitució i, finalment, a finals de juliol, van constituir-se com a cooperativa i van començar a treballar . “Vilanova és una ciutat amb un teixit associatiu molt ric; tot i això, encara costa tirar endavant cooperatives, esperem que Cal Trajo serveixi de precedent”, comenta Belaskoain.

El bar cooperatiu Cal Trajo ocupa l’espai de l’antic Nostàlgic, un espai amb molta història de la ciutat. Durant aquests primers mesos s’ha dedicat sobretot a gestionar el bar de Can Pistraus, obrint totes les tardes i nits de dimarts a dissabte. Ara volen fer un pas endavant i començar a programar regularment activitats culturals.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!