El certificat ESG d’Ekona

gen. 27, 2020

Ekona, juntament amb Novact i Codin, està impulsant la certificació ESG (de les sigles en anglès Ambiental, Social i de Governança). Es tracta d’un certificat d’inversions responsables, un nou instrument financer que té per objectiu donar suport a societats més responsables i resistents, facilitar la generació d’ocupació de qualitat i reforçar les comunitats locals.

Els termes “inversió socialment responsable”, “inversió d’impacte” o “inversió amb criteris ambientals, socials i de governança”, coneguts conjuntament com a “inversió responsable”, ja formen part del vocabulari habitual dels inversors públics i privats. De fet, el mercat d’inversions sostenibles a nivell global ha assolit diversos bilions de dòlars amb un creixement anual del 15%. Per tant, les inversions  sostenibles i responsables són una força creixent en els mercats financers mundials.

Què és la certificació ESG d’Ekona?

La certificació i qualificació ESG d’Ekona és un sistema pioner que aplica criteris socials exigents, utilitza un sistema de certificació i auditoria extern (i per tant, més objectiu). A més a diferència de la resta d’Agències ESG en el món, el Certificat ESG té un procés de recol·lecció d’informació basat en certificadores independents, que el fa un sistema molt fiable pel que fa al tractament de dades.

El segell ESG d’Ekona té dos usos destacats: per una banda és un bon mètode per als ajuntaments per avaluar si les empreses compleixen realment amb les clàusules de la contractació pública en qüestions mediambientals, socials i de governança, mentre que per altra banda és una eina de màrqueting financer per a empreses amb caràcter social. El sistema s’adreça a empreses que preveuen optar a la contractació pública, obtenir finançament amb endeutament, o emetre capital. A més, el certificat també pot ajudar a plataformes innovadores de préstec/inversió col·lectives amb caràcter social a discriminar en quins projectes invertir.

Ekona és un Centre d’Innovació Econòmica integral de l’economia social, solidària i cooperativa de Catalunya. El seu objectiu és respondre als reptes del canvi productiu i de l’expansió del sector financer, posant especial atenció al desenvolupament de condicions favorables pera a la classe treballadora. En el seu dia a dia Ekona col·labora principalment amb les administracions públiques locals i regionals per traduir les seves propostes en polítiques efectives.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!