Coopsetània acompanya la constitució de La Vietnamita, una cooperativa de serigrafia

febr. 27, 2020

La Vietnamita és una de les noves constitucions que hem acompanyat aquest 2019. Ja sabem que a Vilanova i la Geltrú hi ha molts moviments, col·lectius i sectors que s’interessen en l’economia social i formes alternatives al sistema econòmic dominant. La Vietnamita n’és un exemple: són una cooperativa formada per tres sòcies que es dedica a fer estampats de serigrafia en samarretes, dessuadores, bosses, mocadors…

“Fa uns cinc anys, i a partir d’un altre projecte, vam decidir que caldria que a Vilanova es disposés d’un espai per tal que col·lectius i moviments socials poguessin elaborar les seves samarretes i peces sense necessitat d’uns tercers, a preus baixos i amb material de qualitat. Vam començar fent el material a mà i per a esplais locals, i mica en mica vam anar aconseguint tenir la maquinària de què disposem avui” comenta Martí Boj, coordinadora del projecte.

A La Vietnamita, a banda dels tres sòcies (coordinació, producció i disseny i comunicació), també hi ha dues treballadores més per a temporades amb més feina, i el que es busca és oferir un lloc de treball a joves que militen en espais sociopolítics i disposen de poc temps. Es tracta d’un projecte col·lectiu i compartit, on els mitjans de producció són dels mateixos treballadors i on es treballa segons la disponibilitat i volum de feina. Actualment treballen cada matí i algunes hores a la tarda quan fa falta acabar comandes més grans.

“Aquest 2020 celebrem els nostres primers cinc anys i el 23 de maig volem fer una fira d’artistes i productes cooperatius i relacionats amb l’economia social. Obrirem un Verkami (projecte de crowdfunding) per tal que tothom pugui gaudir-ne” explica Boj.

A més, una nova iniciativa de la cooperativa, a la qual es pot trobar a través de les xarxes socials (@lavietnamitacoop) o el seu correu electrònic (lavietnamitacoop@gmail.com), és que cada mes, a banda dels dissenys propis i els que els demanen, presenten un disseny elaborat per artistes de renom: Zinteta, Milvietnams, Seri, Lala Riot, Helga…, que també es poden encarregar.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!