La 4a Quinzena de l’Economia Social i Solidària estendrà els valors cooperatius pel Penedès, Garraf i Anoia

maig 27, 2022

La Quinzena programa activitats relacionades amb la intercooperació, la naturalesa i l’ecologia, les cures, la cultura i la sostenibilitat de l’economia social, entre altres

L’Ateneu Cooperatiu porta una trentena d’actes gratuïts al territori del 30 de maig al 12 de juny

El proper dilluns 30 de maig arrenca la 4a edició de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària al territori Penedès-Garraf-Anoia, programa que organitza cada any Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de les comarques de l’Alt i Baix Penedès, l’Anoia i el Garraf.

La Quinzena és una iniciativa que té per objectiu principal donar a conèixer els serveis i recursos de l’Ateneu i estendre l’economia social i el cooperativisme pel territori, a la vegada que teixeix xarxa i posa en contactes diverses entitats i projectes relacionades amb l’economia social. Enguany, però, hi ha una novetat principal: aquesta serà la primera Quinzena de Coopsetània on s’inclouen les comarques de l’Anoia i el Baix Penedès, que fins ara formaven part dels ateneus cooperatius de Catalunya Central i Camp de Tarragona respectivament.

Així doncs, Coopsetània és, a partir d’aquest 2022, l’ateneu cooperatiu de referència per a una vuitantena de municipis catalans.

4a edició de la Quinzena

La Quinzena d’aquest any es concentra entre el 30 de maig i el 12 de juny. Aquesta quarta edició compta amb quasi una trentena d’activitats, que es duran a terme a les quatre comarques per apropar els valors de l’ESS a les persones, administracions i entitats d’arreu del territori, des de les ciutats més grans als pobles més petits.

Com cada any, la programació inclou actes organitzats pel propi ateneu i propostes elaborades conjuntament amb entitats participants de Coopsetània, així com altres iniciatives que s’hi inclouen com a col·laboracions. La 4a Quinzena compta amb actes organitzats amb Quatre Cantonades i Eixarcolant a l’Anoia, amb Actua, Bildi, La Fura i Arqueovitis a l’Alt Penedès, Contrapunt al Baix Penedès i Cal Trajo i Facto al Garraf. També hi participen altres entitats, com el Grup de Consum de La Bresca i l’assemblea feminista La Ruda de Vilafranca i la Vinagreta, Bullanga, i l’Esquerda de Vilanova, Endavant Penedès, els ajuntaments de Calafell, Bonastre i Mediona…

La 4a Quinzena de l’Economia Social i Solidària disposa d’activitats tant per a grups més sensibilitzats amb l’economia social i el cooperativisme com per a públics i col·lectius més generals, per posar en valor la diversitat d’aquest sector transformador.

 Així, tothom qui ho desitgi podrà participar en formacions i tallers per aconseguir més visibilitat als mitjans, trobar finançament públic i privat per a cooperatives i entitats, per conèixer què són els Projectes Singulars i com s’hi pot acedir, prevenir conflictes i garantir una ètica de cures dins d’una organització o aprendre a expressar l’enuig de manera honesta, entre altres; també es faran xerrades sobre habitatge cooperatiu, transició energètica i turisme sostenible, es projectaran els documentals “No és excusa” de La Ruda i Endavant sobre la precarització del sector de les cures i la feminització de la pobresa, i “Tenim altres plans” d’Aixina i La Gran Pagesada per denunciar els macroprojectes urbanístics de la Cònca d’Òdena; es presentarà una guia d’autodiagnosi en temes de gènere i dos llibres més, i hi haurà espectacles i concerts per a tots els públics.

A més, a la Quinzena també es podrà participar en una visita pel centre d’interpretació del jaciment d’Avinyonet del Penedès amb Arqueovitis acompanyat d’un tast de vins de Paret Seca, així com dos tallers realitzats per la cooperativa de Jorba Eixarcolant: una
excursió pel Penedès per identificar plantes silvestres i un taller de cuina.

La 4a Quinzena coincideix amb actes d’altres entitats que també formen part de l’economia social, com el 6è Mercat d’intercanvi de llibres i roba organitzat pel Grup de Consum de La Bresca, així com el dinar de profit de la Vinagreta, o la Partisana,
organitzada per Bullanga Feminista. Tots els actes són gratuïts, i es poden consultar a l’agenda de la pàgina web
coopsetania.cat.


Una imatge pel recorregut de l’Ateneu
El cartell i imatge gràfica de la quarta edició de la Quinzena de l’Economia Social i Solidària ha estat creat per la cooperativa penedesenca de disseny gràfic Bildi, com la darrera edició. L’estudi de disseny ha elaborat una proposta que pretén posar èmfasi en
la trajectòria de Coopsetània en el foment dels valors de l’economia social i el recorregut de la Quinzena pels diversos projectes, sectors i territoris, i per això una fletxa blanca ressegueix els actes i les sigles ESS.

Cada activitat està representada mitjançant una lluna, descrita amb el color segons la seva tipologia i distribuïda per tota la composició. Aquesta barreja de llunes i colors representaria el mapa divers del territori, “on entra la Quinzena a suggerir-nos un circuit
per totes aquestes activitats”, apunten des de Bildi.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!