Coopsetània i Cal Trajo organitzen DesNORMALitza’t, un cicle de debats i xerrades al voltant de l’economia social i la cultura

juny 2, 2021

– Tindrà lloc entre l’11 i el 20 de juny a Vilanova i la Geltrú i en quatre sessions es vol visibilitzar una manera de fer cultura impulsada des de l’economia social i cooperativa 

– Hi participaran representants del festival Esperanzah!, de Txarango i de Sey Sisters, entre altres

Entre l’11 i el 20 de juny Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès Garraf i la cooperativa Cal Trajo organitzen a Vilanova i la Geltrú el cicle DesNORMALitza’t amb l’objectiu de crear un espai de debat i xerrades al voltant de l’economia social i solidària i la cultura.

Pels dies 11, 15, 17 i 20 de juny s’han articulat quatre sessions per abordar com des de l’economia social es dona resposta als reptes que s’obren en l’àmbit cultural i visibilitzar l’existència d’una altra manera de fer cultura, diferent, transformadora, que defuig de la lògica del benefici per apostar per la sostenibilitat. Es tracta d’una iniciativa pionera al territori i que neix amb l’objectiu d’esdevenir una cita anual de debat i reflexió.

Els jardins del Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú, acolliran la primera de les sessions, que té per objectiu debatre al voltant del concepte normalitat, què s’entén per normalitat? és desitjable retornar a la normalitat anterior a la pandèmia? Es visibilitzen prou les formes de vida que trenquen amb la norma? Per abordar-ho es comptarà amb l’activista trans Teo Pardo, l’autor Eloy Fernández i la professora de la URV, Iolanda Tortajada.

La segona sessió tindrà lloc el dimarts 15 de juny al bar Cal Trajo de Vilanova i sota el títol “Els festivals. D’autogestió cultural a autoocupació col·lectiva” hi participaran Violeta Palazón, del festival Esperanzah!, Àlex Pujol, membre de Txarango, Carles Tenesa, de propaganda pel Fet i Ramon Vagué de l’SMAC. Totes elles donaran resposta a qüestions com Què és la cultura? Com la vivim? Quins espais identifiquem? És sostenible com l’hem entès fins ara? Ha d’existir un canvi de format? Hem de posar consciència a la cultura que consumim?

El dijous, 17 de juny a les set de la tarda a Cal Trajo se celebrarà la tercera sessió en la qual s’abordarà la bretxa de gènere que existeix sobre i darrere dels escenaris i en la manera com s’aplica la perspectiva de gènere en projectes culturals de l’economia social i solidaria. Per fer-ho es visionarà el documental Les Resilients, dirigit per Cristina Madrid. En acabar, la mateixa directora, juntament amb Yolanda Sey, del grup Sey Sisters i l’actriu Júlia Barceló centraran un espai de reflexió.

El tancament del cicle DesNORMALitza’t el posarà el projecte Les Contrabandistes, el diumenge 20 de juny a les dotze del migdia a Cal Trajo. Amb el títol “No hi ha excuses!” el que es pretén és debatre sobre la manera com dignificar la cultura sense caure en el model hegemònic. Per fer-ho, es presentarà el projecte Les Contrabandistes, una cooperativa de serveis que uneix cooperatives elaboradores de cervesa artesana amb l’objectiu de servir de cervesa i infraestructura a festivals i esdeveniments culturals i socials. I per tancar el cicle es farà un tast de cervesa La Tribu, de Les Contrabandistes.

Totes les sessions se celebraran de manera presencial i per assistir-hi cal inscriure’s a través de la web www.coopsetania.cat/desnormalitzat

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!