L’associació FeMemòria, acompanyada per Coopsetània, impulsa ara una exposició a Sitges

febr. 3, 2021

El mes de juny del passat 2020 l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i el Garraf, Coopsetània, va acompanyar una iniciativa de preservació de la memòria col·lectiva en la seva constitució com a associació, el projecte FeMemòria de Sitges.
Aquesta proposta ha estat creada per tres dones: Patricia Buckley, Anna Nicolàs i Judit Porta, després d’haver investigat, catalogat i treballat l’arxui familiar de Henry Buckley, l’avi de la Patricia.

L’equip va decidir crear una associació per tal de posar en valor els fons documentals de les famílies i facilitar un servei per tal de catalogar aquest patrimoni, que contribueix al coneixement i descobriment de diverses famílies i dels comportaments i canvis de la societat al llarg de les generacions.

Així, i a banda de difondre la vida de Henry Buckley, corresponsal de guerra del Daily Telegraph que va cobrir la Guerra Civil espanyola, l’associació FeMemòria també busca col·laborar en tasques de suport a la creació de contingut o foment del debat històric, recuperar la memòria històrica i gestionar patrimoni documental i bibliogràfic.

“Els arxius han de veure la llum i seguir vius. Hem de donar-los importància, perquè a través dels materials dels arxius podem saber d’on venim, no els podem deixar tancats a un armari” exposa Patricia Buckley,cofundadora de l’associació FeMemòria.

Nunca se saVe, l’exposició de Buckley i els arxius familiars

L’associació cultural FeMemòria disposa aquest mes de febrer d’una exposició al centre cultural de l’Espai Miramar de Sitges, Nunca se save, per tal de descobrir al públic el treball fotogràfic i documental del periodista Buckley. A més, aquesta mostra també projecta el procés de construcció d’un arxiu familiar que transcendeix l’àmbit privat.

El títol de l’exposició està extret d’una frase que el mateix Buckley va escriure en una carta a la seva dona, Maria Planas, l’any 1938 des de front de Terol; en la qual fa un joc de paraules entre el verb “saber” i el verb “save”, que en anglès significa guardar o estar fora de perill. L’exposició es pot veure fins al 28 de febrer.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Subscriu-te al nostre butlletí

Rebràs les últimes novetats de Coopsetània

Avís legal

T'has subscrit correctament!